Yazı İşleri Müdürlüğü Hizmet Standartları Tablosu

SIRA NO

HİZMETİN ADI

BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER

HİZMETİ TAMAMLAMA SÜRESİ                          (EN GEÇ)

1

3071 sayılı dilekçe hakkının Kullanılmasına dair kanuna göre

Belediye Başkanlığına usulüne göre yazılmış dilekçe.

30 Gün

2

Dilekçenin müdürlüklere dağılımı

Kurum veya kuruluşlardan gelen resmi yazışma evrakları.

Gerçek veya tüzel kişilerce belediye başkanlığına yazılan dilekçe.

3

Müdürlükler tarafından resmi kurum ve kuruluşlar ile vatandaşlara gönderilen evraklar

Müdürlüklerden gelen iş ve işlemlere ait evraklar

4

Evlendirme (Nikah İş ve İşlemleri)

Sağlık Raporu,

Kimlik Fotokopileri,

4 Adet Fotoğraf,

Evlenme Ehliyet Belgesi (Memurluğumuzca)

Yabancı Uyruklu Nikahlar İçin;

Vatandaşı oldukları ülkenin İstanbul’da bulunan konsolosluklarından alacakları “Evlenme Ehliyet Belgesi” (Alınan belgede kişinin adı, soyadı, anne adı, baba adı, doğum tarihini ve evlenmesine engel halinin bulunup bulunmadığı belirtilecektir.)

İkamet ettiği İlçe Kaymakamlığı ya da İstanbul Valiliği Hukuk İşlerine onaylatmaları gerekmektedir.

İstanbul’da Konsolosluğu bulunmayan ülke vatandaşları Ankara’da bulunan büyükelçiliklerinden alacakları “Evlenme Ehliyet Belgeleri” (T.C. Dışişleri Bakanlığı’na tasdik ettirmek zorundadırlar.)

Çok Dilli Doğum Belgesi ve Bekarlık Belgesi ile Başvuru: Bazı ülkelerin vermiş oldukları Bekarlık Belgesi ve Doğum Belgesi çok dilli olduğu için hiçbir yere onaylatmadan müracaat edebilirler. (Örnek; Almanya, Avusturya, Fransa v.s.)

Apostille (Tasdik Şerhi) Olan Belgeler İle Başvuru: Apostille olarak almış oldukları bekarlık ve doğum belgelerini Türkiye'ye getirdikten sonra türkçe tercümelerini yaptırıp noterden onaylatmaları gerekmektedir.

Yabancı uyruklu bay ve bayanların pasaportlarını yeminli tercüman bürolarından tercüme yaptırıp noterden onaylatmaları gereklidir. Vize süresi geçmiş olan veya oturma izni olmayan yabancı uyruklukların müracaatı kabul edilmeyecektir.

Diğer Durumlar;

17 yaşını doldurup 18 yaşından gün alanlar için anne, baba muvafakatnamesi (noterden) veya anne, babanın nüfus cüzdanları ile çiftlerle beraber müracaata gelmeleri zorunludur.

16 yaşını doldurup 17 yaşından gün alanlar için mahkemeden alınacak evlenme izin kararı.

Boşanmış veya dul olan bayanlar için iddet müddetinin kaldırma kararı.

2 Gün

5

4982 sayılı bilgi edinme hakkı kanuna göre.

Başvuru sahibinin (Adı ,Soyadı, T.C. Kimlik No., İletişim Bilgileri, Email adresi)

15 Gün

6

26055 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 2006/3 sayılı genelge Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) -Doğrudan Başbakanlık.

Başvuru sahibinin (Adı-Soyadı, T.C. Kimlik No., İletişim Bilgileri, Email adresi)

15 Gün

7

Arşiv Hizmetlerinin
Vatandaşlara Sunulması

Arşivden Malzeme Talep Formu

içerisinde

Başvuru esnasında yukarıda belirtilen belgelerin dışında belge istenilmesi veya başvuru eksiksiz belge ile yapıldığı halde, hizmetin belirtilen sürede tamamlanmaması durumunda ilk müracaat yerine ya da ikinci müracaat yerine başvurunuz.

İlk Müracaat Yeri:                                                                                        İkinci Müracaat Yeri:

Yazı İşleri Müdürlüğü                                                                                  Çekmeköy Belediye Başkanlığ

İsim: İkram YILMAZ                                                                                      İsim: Şenol ÇETİN

Unvan: Yazı İşleri Müdürü                                                                           Unvan: Başkan Yardımcısı

Adres: Çekmeköy Belediyesi Merkez Mah.                                             Adres: Çekmeköy Belediyesi Merkez Mah.

Piri Reis Cad. No:5 Çekmeköy/ İST.                                                          Piri Reis Cad. No:5 Çekmeköy/ İST.

Tel: 0216 600 06 00                                                                                      Tel: 0216 600 06 00

Faks: 0216 600 06 35                                                                                   Faks: 0216 600 06 71

E-Posta: ikramyilmaz@cekmekoy.bel.tr                                                      E-Posta: senolcetin@cekmekoy.bel.tr