Çekmeköy Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı binlerce vatandaşın katılımıyla coşku içinde kutladı. Belediye bahçesi Kent Park’ta gerçekleşen program, gün boyu süren etkinliklerle adeta bir bayram havası yaşattı. Gündüz saatlerinde çocuklar için kurulan şişme oyun grupları ve ikramlarla başlayan program, her yaştan Çekmeköylüye keyifli anlar sundu. Akşam saatlerinde DJ performansıyla devam eden kutlamalar, sahneye çıkan sanatçılarla coşkusunu artırdı.
Geceye ilk olarak genç sanatçı Doğukan Zirek şarkılarıyla renk kattı. Programın doruk noktası ise Türk pop müziğinin sevilen ismi Hakan Peker konseri oldu. Sevilen parçalarını Çekmeköylüler için seslendiren Peker, sahne performansı ve enerjisiyle alandaki binlerce vatandaşa unutulmaz bir gece yaşattı.
Sanatçıya Çekmeköylüler adına çiçek takdim eden Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez “ Kıymetli komşularım, Bugün burada, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın gururunu ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. 30 Ağustos; milletimizin bağımsızlık uğruna topyekûn verdiği mücadelenin, cesaretin, kararlılığın ve inancın zaferidir! Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, “Ya istiklal ya ölüm!” diyerek çıktıkları bu yolda, Türk milletine Cumhuriyet gibi eşsiz bir miras bırakmıştır. Bizler de bu mirası sonsuza dek korumakla, yüceltmekle sorumluyuz. Bu anlamlı günü bizlerle taçlandıran değerli sanatçımız Hakan Peker’e ve ekibine de gönülden teşekkür ediyorum. Sevgili Çekmeköylüler, gelin, bu büyük zaferin ışığında omuz omuza yürüyelim. Cumhuriyetimize, bağımsızlığımıza, özgürlüğümüze sahip çıkalım! Yaşasın 30 Ağustos! Yaşasın Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları! Yaşasın Cumhuriyet! “ dedi.
Kutlama programı, coşkulu konserlerin ardından bayraklarla yapılan görsel şölen eşliğinde sona erdi.
Sevgili komşularım
İstanbul’a 1980 yılında memleketim Ardahan’dan geldiğimde ilk ayak bastığım yer Çekmeköy olmuştu. Yeşili, doğası ve havasıyla İstanbul’un en önemli yerlerinden birisine gelmiş olmam benim için yeni hayaller kurmama da vesile oldu.
Çekmeköy, benim yaşamaya başladığım yıllarda beldeydi. 2009 yılında ilçe olan Çekmeköy’e Alemdağ, Taşdelen ve Ömerli beldeleri katıldı. 2009 yılında yaklaşık 155 bin olan nüfusu bugün 300 binleri buldu.
İlçenin gelişmesi için 15 yılda yapılan çalışmalar, yatırımlar önemli. Ancak aynı oranda da ihtiyaçlar artıyor. 38 yıllık belediyecilik tecrübem bu güzel ilçeye doğru ve sürdürülebilir projeler yapmam için büyük bir şans. 21 mahallemizde yaşayan komşularımın nelere ihtiyaçları var, ne istiyorlar bunların tamamını biliyorum.
40 yıl önce geldiğim Çekmeköy’de yeni bir dönemin başlamasına vesile olan tüm komşularıma şükranlarımı sunuyorum. 45 günlük seçim çalışması sürecimde bana kol kanat geren, destek olan ve bu onurlu göreve gelmeme vesile olan herkese çok teşekkür ediyorum.
Çekmeköy’de çocuklarımıza, gençlerimize, yaşlılarımıza, emeklilerimize, esnafımıza, çalışanlarımıza kısaca bu ilçede yaşayan herkese eşit mesafede olacağım. Arkadaşlarımla birlikte daha iyi, daha sürdürülebilir bir Çekmeköy yaratacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın.
Belediyemizde çalışan 1508 personelimizle birlikte omuz omuza, dayanışma içerisinde halkımıza hizmet edeceğiz. Güler yüzlü Çekmeköy için el ele vermeliyiz. Çalışma arkadaşlarımda bu heyecanı gördüm. Yeter ki bir olalım, birlikte olalım.
Çekmeköy; daha fazla yatırım, daha fazla sanat, daha fazla kültürle adından söz ettirecek. Tüm komşularımın yüzlerinden gülümseme eksik olmayacak. Çekmeköy’de yatağa hiçbir çocuğumuz aç girmeyecek. Herkesin “ÇERKEZ BAŞKANI” olacağım. Sözüm söz…
Orhan ÇERKEZ
Çekmeköy Belediye Başkanı
1962 yılında Ardahan'da dünyaya gelen Orhan Çerkez, 1980 yılından bu yana Çekmeköy'de ikamet etmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.
Orhan Çerkez, lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nde tamamlamıştır. Çerkez, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Şehircilik Bölümü'nde de yüksek lisans yapmıştır.
1985 yılında Kadıköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde devlet memuru olarak göreve başlayan ve bu birimde yöneticilikte yapan Çerkez; 2009’da yürürlüğe giren kanunla birlikte, tecrübe ve birikimleriyle halka hizmet için ilçe statüsü kazanan Ataşehir Belediyesi’nde göreve başladı.
Ataşehir Belediyesi'nde 2009 ‘da sırasıyla; İdari İşler Amiri ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü olarak görev yapan Çerkez, 2016 yılından 2023 yılına kadar ise Ataşehir Belediye Başkan Yardımcılığı görevini üstlenerek sosyal demokrat belediyecilik kültürüyle vatandaşlara hizmet etti.
38 yıllık belediyecilik tecrübesiyle kazandığı deneyimlerin yanı sıra; kamu yararını gözeten birçok vakıf, federasyon, sivil toplum kuruluşu ve dernekte aktif görev alan, 31 Mart 2024’te yapılan Mahalli İdareler Seçimlerinde ipi göğüsleyen Orhan Çerkez, bu birikimi şimdi Çekmeköy ve Çekmeköylüler için yapacağı projelerle hayata geçirecek.