Çekmeköy Belediyesi ve Çekmeköy Kent Konseyi işbirliği ile Çekmeköy’de “Kentsel Dönüşüm ve Deprem Bilinci” paneli düzenlendi. Panelde, kentsel dönüşüm süreçleri ve ilçede deprem bilincinin arttırılmasına yönelik yapılması gerekenler çalışmalar ele alındı. Panelde konuşan Başkan Çerkez, “Çekmeköy Belediyesi olarak olası İstanbul depremi öncesi ilçemizde hızlı bir şekilde aksiyon alacağız. ” dedi.
Olası İstanbul depreminde ilçedeki risklerin azaltılması için Çekmeköy Belediyesi ve Çekmeköy Kent Konseyi işbirliğinde “Kentsel Dönüşüm ve Deprem Bilinci” paneli düzenlendi.
Panelde, deprem riski ve bu risklere karşı alınabilecek önlemler detaylı bir şekilde ele alındı. Depremlerde yapısal önlemlerin yanı sıra, bireysel ve toplumsal hazırlık konularınıda değinildi. Panelde konuşan uzmanlar, deprem bilincinin artırılması gerektiğini ve bu doğrultuda yapısal güçlendirmelerin yanı sıra, toplumun deprem sonrası nasıl hareket edeceği konusunda da bilinçlendirilmesi gerektiğini vurguladılar. Turgut Özal Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen panele; Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, CHP Çekmeköy İlçe Başkanı Melda Tanişman Tutan, Çekmeköy Kent Konseyi Başkanı Özgür Altıparmak, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda Çekmeköylü vatandaş katıldı.
Kentsel Dönüşüm Uzmanı Yüksek Mimar Yaşar Kıldan moderatörlüğünde gerçekleşen panelde; Gayrimenkul Hukuku Enstitüsü Başkanı Av. Ali Yüksel ‘Kentsel Dönüşümün Hukuksal Boyutları ve Çözümleri’ konusunda, Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı Kurucu Üyesi Yüksek Mimar Pervin Kınık ‘Kentsel Dönüşümün Sahada Teknik Uzmanlaşma Süreçleri’ konusunda, Deprem Bilimci Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy ‘Deprem Bilinci’ konusunda konuşmalarını gerçekleştirdi. Panelde konuşmacıların vatandaşların deprem konusunda merak ettiği soruları da tek tek cevapladı.
Panelde konuşan Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, “Hocalarım çok birikimli çok becerikli. Hocalarımızın bilgi ve birikimlerine ihtiyacımız var. Deprem Türkiye’nin gündeminden düşmüyor, İstanbul’da da ne zaman olacak diye bekliyoruz. Depremlerde birçok acılar yaşadık, İnşallah bir daha bu acıları yaşamamızı temenni ediyorum. Deprem bölgesinde ki yaralarım bir kısmı halen sarılmadı. Önemli olan deprem olmadan, büyük zararlar görmeden önlemimizi almamız gerekiyor. Bizler kamu görevlisi olarak, belediye başkanı olarak sizlerde yurttaşlarımız olarak herkesin önlem alması gerekiyor. Çekmeköy Belediyesi olarak olası İstanbul depremi öncesi ilçemizde hızlı bir şekilde aksiyon alacağız. Panelde de hocalarımız deprem öncesinde ne tür önlemler almamız gerektiğini anlatacaklar bize. Herkese iyi eğitimler diliyorum” dedi.
Sevgili komşularım
İstanbul’a 1980 yılında memleketim Ardahan’dan geldiğimde ilk ayak bastığım yer Çekmeköy olmuştu. Yeşili, doğası ve havasıyla İstanbul’un en önemli yerlerinden birisine gelmiş olmam benim için yeni hayaller kurmama da vesile oldu.
Çekmeköy, benim yaşamaya başladığım yıllarda beldeydi. 2009 yılında ilçe olan Çekmeköy’e Alemdağ, Taşdelen ve Ömerli beldeleri katıldı. 2009 yılında yaklaşık 155 bin olan nüfusu bugün 300 binleri buldu.
İlçenin gelişmesi için 15 yılda yapılan çalışmalar, yatırımlar önemli. Ancak aynı oranda da ihtiyaçlar artıyor. 38 yıllık belediyecilik tecrübem bu güzel ilçeye doğru ve sürdürülebilir projeler yapmam için büyük bir şans. 21 mahallemizde yaşayan komşularımın nelere ihtiyaçları var, ne istiyorlar bunların tamamını biliyorum.
40 yıl önce geldiğim Çekmeköy’de yeni bir dönemin başlamasına vesile olan tüm komşularıma şükranlarımı sunuyorum. 45 günlük seçim çalışması sürecimde bana kol kanat geren, destek olan ve bu onurlu göreve gelmeme vesile olan herkese çok teşekkür ediyorum.
Çekmeköy’de çocuklarımıza, gençlerimize, yaşlılarımıza, emeklilerimize, esnafımıza, çalışanlarımıza kısaca bu ilçede yaşayan herkese eşit mesafede olacağım. Arkadaşlarımla birlikte daha iyi, daha sürdürülebilir bir Çekmeköy yaratacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın.
Belediyemizde çalışan 1508 personelimizle birlikte omuz omuza, dayanışma içerisinde halkımıza hizmet edeceğiz. Güler yüzlü Çekmeköy için el ele vermeliyiz. Çalışma arkadaşlarımda bu heyecanı gördüm. Yeter ki bir olalım, birlikte olalım.
Çekmeköy; daha fazla yatırım, daha fazla sanat, daha fazla kültürle adından söz ettirecek. Tüm komşularımın yüzlerinden gülümseme eksik olmayacak. Çekmeköy’de yatağa hiçbir çocuğumuz aç girmeyecek. Herkesin “ÇERKEZ BAŞKANI” olacağım. Sözüm söz…
Orhan ÇERKEZ
Çekmeköy Belediye Başkanı
1962 yılında Ardahan'da dünyaya gelen Orhan Çerkez, 1980 yılından bu yana Çekmeköy'de ikamet etmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.
Orhan Çerkez, lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nde tamamlamıştır. Çerkez, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Şehircilik Bölümü'nde de yüksek lisans yapmıştır.
1985 yılında Kadıköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde devlet memuru olarak göreve başlayan ve bu birimde yöneticilikte yapan Çerkez; 2009’da yürürlüğe giren kanunla birlikte, tecrübe ve birikimleriyle halka hizmet için ilçe statüsü kazanan Ataşehir Belediyesi’nde göreve başladı.
Ataşehir Belediyesi'nde 2009 ‘da sırasıyla; İdari İşler Amiri ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü olarak görev yapan Çerkez, 2016 yılından 2023 yılına kadar ise Ataşehir Belediye Başkan Yardımcılığı görevini üstlenerek sosyal demokrat belediyecilik kültürüyle vatandaşlara hizmet etti.
38 yıllık belediyecilik tecrübesiyle kazandığı deneyimlerin yanı sıra; kamu yararını gözeten birçok vakıf, federasyon, sivil toplum kuruluşu ve dernekte aktif görev alan, 31 Mart 2024’te yapılan Mahalli İdareler Seçimlerinde ipi göğüsleyen Orhan Çerkez, bu birikimi şimdi Çekmeköy ve Çekmeköylüler için yapacağı projelerle hayata geçirecek.