Çekmeköy Belediyesi Seri Nokta

ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANI MURAT KURUM ÇEKMEKÖY’DE

26 Nisan 2023, Çarşamba

Çekmeköy’de vatandaşlar ile bir araya gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, toplu temel atma törenine katıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Çekmeköy’de; STK, iş insanları, muhtarlar, site temsilcileri ile kahvaltı programı, Maksat Muhabbet Gençlik Programı, meydan buluşması ve çay sohbeti, Çekmeköy Taşdelen Alemdağ Yol Kavşak Projesi,  belediye önünde yapılacak millet bahçesi ile Çamlık Millet Bahçesi ve kapalı otoparkın temel atma törenine katıldı.

Yıllardır Taşdelen’de çile haline gelen Çekmeköy Taşdelen Alemdağ yol kavşak projesi ile belediye önü ve Çamlık Mahallesi’ne yapılacak millet bahçesi ile kapalı otoparkın temel atma töreninde konuşan Bakan Kurum vatandaşlarla kentsel dönüşüme ait müjdeleri de paylaştı. Bakan Murat Kurum; Çekmeköy’ün Çamlık, Hamidiye, Mehmet Akif, Merkez ve Mimar Sinan Mahalleleri’nde 2000 yılı öncesi yapılmış 35 site bulunuyor. Bu sitelerde bulunan 248 binada tam 20 bin 494 kardeşimiz yaşıyor. Buradaki vatandaşlarımız bize dönüşüm talebinde bulundu. Şimdi buradan bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. Kardeşlerimizin talebi doğrultusunda 6 bin 354 konut ve iş yerinden oluşan bu binaları kentsel dönüşüme alıyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun.” dedi.

Bakan Kurum STK, iş insanları ve muhtarlar ile bir araya geldi

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ev sahipliğinde Çekmeköy Nikah Sarayı’nda düzenlenen kahvaltı programında STK’lar, iş adamları, muhtarlar ve site temsilcileriyle bir araya geldi. Programda vatandaşların sorularını yanıtlayan ve taleplerini dinleyen Bakan Kurum, dönüşmesi gereken alanlara ilişkin de projeleri ve müjdelerini paylaştı.

Programda konuşan Bakan Kurum, “Alemdağ Mahallesi’nde Jandarma Komutanlığımıza yeni bir kompleks, Çamlık Sokağı bisiklet ve yürüyüş yolu kazandırdık. İller Bankamızla 160 milyon TL değerinde, sizlere nefes aldıracak bir kapalı otopark projesi yürütüyoruz. Hamidiye mahallesi altyapı çalışmasından, ses bariyeri inşasına, kapalı pazaryerinden taksi duraklarına kadar Çekmeköylü’nün neye ihtiyacı varsa sizlere kazandırdık, kazandırmaya da devam edeceğiz. Çekmeköy’ün  yüzde 92'sini kentsel dönüşümle güvenli hale getirdik. Çekmeköy'ümüzde kalan yüzde 8 veya 10, bu sitelerimiz için çalışmalarımız devam ediyor. Bu konutlarımız için Emlak Konut, TOKİ eliyle yaptığımız bir arazimiz var, projemiz var. Orada 25 dönüm, 25 bin metrekare bir rezerv alan ayıracağız. Bu rezerv alanda sitelerimizde görüşmek suretiyle vatandaşlarımızın sorunlu, problemli yerlerini onlarla görüşerek, onlarla anlaşarak, isterlerse eğer rezerv alandan konutla takas etmek suretiyle dönüşümünü yapmak istiyoruz.” dedi.

STK, iş insanı, ve muhtarlar ile birlikte düzenlenen program sonrası Maksat Muhabbet Gençlik Programı’na Bakan Kurum ve Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, yerli otomobil TOGG ile geldi.

Maksat Muhabbet Gençlik programına Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ile yerli otomobil TOGG ile giden Bakan Kurum 100. Yıl Kütüphanesi’nde coşkuyla karşılandı. Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği programda Bakan Kurum, gençlerin soruları yanıtlarken, okullarına spor salonu isteklerini de geri çevirmedi. Çekmeköy Belediyesi’nin üniversiteye kayıt yaptıran öğrencelere verdiği 5 bin TL’lik desteğine katkıda bulunan Bakan Kurum tutarı 7 bin TL’ye çıkarttı. Gençlerin sorularına yanıtlayan Bakan Kurum, sonrasında Cebir Cami Meydanı’nda vatandaşlar ile bir araya geldi. Vatandaşalar yerli otomobil TOGG’a yoğun ilgi gösterdi.

Genel ile ilgili diğer haberler