Çekmeköy Belediyesi Seri Nokta

TÜRKİYE UKRAYNA İLİŞKİLERİ CREA CENTERS TOPLANTISINA DA YANSIDI

6 Temmuz 2022, Çarşamba

Crea Centers Projesi yönetim toplantısı Ukrayna-Rusya savaşı sebebiyle video konferans yöntemi ile gerçekleşti. Ukrayna heyeti toplantıya sürpriz tişörtle katıldı.

Crea Centers  /  BSB 757 Karadeniz Bölgesinde Kültürel ve Yaratıcı Endüstrilerin Geliştirilmesi Projesinde 6 aylık periyodlarla izleme ve değerlendirme komiteleri ile gerçekleştirilen yönetim toplantılarının 3. sü Ukrayna Mıkolayiv’in  ev sahipliğinde Çekmeköy Belediyesi’nin liderliğinde gerçekleştirildi. Savaş koşulları nedeniyle çevrimiçi olarak gerçekleşen toplantıya proje yürütücüsü olarak Çekmeköy Belediyesi ve diğer ortaklar video konferans yöntemiyle online olarak katılım sağladılar. Toplantı sırasında savaş koşullarına rağmen Ukrayna proje ekibinin üstün performansı ile Ukrayna takımının toplantıya Türkiye ve Ukrayna bayraklı tişörtlerle katılmaları tüm proje ekiplerinin büyük takdirini topladı.

Toplantının açılış konuşması ev sahibi Ukrayna’nın savaş koşulları ile ilgili bilgilendirmesi ile başladı. Her ülkenin proje ekipleri birer teknik değerlendirme sunumu ile 6 aylık faaliyetlerini paylaşmasının ardından, gelecek dönem faaliyetlerinin görüşülmesi, Crea Centers iletişim çalışmaları, idari ve finansal durumlar üzerine tüm ortaklar sunumlarını gerçekleştirdi. Sunumların ardından istişare toplantısına geçildi. Projenin aktivite döneminde yapılacak etkinlikler ve bu etkinliklerin nasıl yapılması gerektiği hakkında bilgiler istişare edildikten sonra toplantı sona erdi.

Toplantı sırasında savaş koşullarına rağmen Ukrayna proje ekibinin üstün performansı ile Ukrayna takımının toplantıya Türkiye ve Ukrayna bayraklı tişörtlerle katılmaları tüm proje ekiplerinin büyük takdirini topladı.