Çekmeköy Belediyesi Seri Nokta

Nikah Akdi İçin Gerekli Evraklar

3 yıl önce

Evlenme Sağlık Raporu (Bay & Bayan)
Evlilik işlemleri için alınan Sağlık Raporu imzalı ve kaşeli olacaktır. (ASM Sağlık Ocağı, Devlet Hastanesi Aile Hekimliği Polikliniği, İlçe Sağlık Müdürlükleri.)
Ayrıca erkeklerde yapılan Akdeniz Anemisi(hemoglobinopati) testinin rapor üzerinde yazılı olması gerekmektedir.

4’er Adet Vesikalık Fotoğraf (Bay & Bayan)
Son 6 ay içerisinde çekilmiş olması gerekmektedir, fotokopi resim geçersizdir.(Biyometrik fotoğraf geçerli değildir.)

Nüfus Cüzdanlarının Aslı ve Fotokopisi
T.C. kimlik no’su olmayan, resimsiz ve son medeni hali işlenmemiş nüfus cüzdanları kabul edilmeyecektir.(Ehliyet, Pasaport vb. geçerli değildir.)

Not:Her ikisi de Çekmeköy’ de ikamet etmeyen çiftlerin e-devlet üzerinden yerleşim yeri (İkametgah) belgesi getirmesi gerekmektedir.

MÜRACAAT SAATLERİ; HAFTA İÇİ HER GÜN 08:30-12:30 / 13:00-15:30
EVLENECEK ÇİFTLERİN BİRLİKTE MÜRACAATI ZORUNLUDUR.
TÜM EVRAKLARIN GEÇERLİLİK SÜRESİ 6 AYDIR (180 GÜN).
Taşdelen Mahallesi Meşale Sokak No:3 (Şile Yolu Üzeri) Tel: 0216 600 0 600
Mail: evlendirme@cekmekoy.bel.tr

REŞİT OLMAYANLAR

  • 17 yaşını doldurup 18'inden gün alan için Anne baba muvafakatnamesi (Noterden) veya anne babanın nüfus cüzdanları ile çiftlerle beraber müracaata gelmeleri zorunludur.
  • 16 yaşını doldurup 17’sinden gün alanlar için mahkemeden alınacak evlenme izin kararı.

BOŞANMIŞ VE DUL OLANLAR

  • Boşanmış veya dul olan bayanlar boşanma ve ölüm tarihinin nüfusa tescilinden itibaren 300 (10 Ay) geçmeden evlenemez.
  • Sürenin dolmasını beklemek istemeyenler, Mahkemeden iddet müddetini kaldırma kararı getireceklerdir.

YABANCI EVLİLİK İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

  • Vatandaşı oldukları ülkenin İstanbul’da bulunan konsolosluklarından alacakları “Evlenme Ehliyet Belgesi” (Alınan belgede kişinin Adını, Soyadını, Anne Adı, Baba Adı, Doğum Tarihini ve Evlenmesine engel halinin bulunup bulunmadığını gösterecek şekilde düzenlenecek)Kaymakamlık makamından onaylatmaları gerekmektedir. İstanbul’da Konsolosluğu bulunmayan ülke vatandaşları Ankara’da bulunan büyükelçiliklerinden alacakları “Evlenme Ehliyet Belgeleri” T.C. Dışişleri Bakanlığı’na tasdik ettirmek zorundadırlar.
  • Çok Dilli Doğum Belgesi ve Bekarlık Belgesi ile Başvuru:Bazı ülkelerin vermiş oldukları Bekarlık Belgesi ve Doğum Belgesi çok dilli olduğu için hiçbir yere onaylatmadan müracaat edebilirler. Örnek; Almanya, Avusturya, Fransa v.s.
  • Apostille (Tasdik Şerhi) Olan Belgeler İle Başvuru: Apostille olarak almış oldukları Bekarlık ve Doğum Belgelerini Türkiye'ye getirdikten sonra Türkçe tercümelerini yaptırıp Noterden onaylatmaları gerekmektedir.
  • Yabancı uyruklu Bay ve Bayanların pasaportlarını Yeminli Tercüman Büroları’ndan tercüme yaptırıpNoter’den onaylatmaları gereklidir. Vize süresi geçmiş olan veya oturma izni olmayan yabancı uyruklukların müracaatı kabul edilmeyecektir.

DİĞER DURUMLAR

  • Kızlık soyadını kullanmak isteyenler, Evlendirme Memuruna kayıt anında söylemeleri gerekmekte; Soyadı dilekçe sistemden çıktı olarak alınmakta olup Evlendirme Memurunun önünde imzalanacaktır.
  • Mal ayrılığı talebi olanların, Noterden yaptırmış oldukları Mal Ayrılığı Sözleşmesi müracaat dosyasına koyulur.
  • Evlenecek çiftlerin müracaat işlemini vekil olarak atadığı kişi vasıtası ile de yürütebilir.  Bunun için Özel Vekâletname düzenlenmesi ve bu vekâletnamede vekâlet veren ile vekili ve evleneceği kişinin tam kimlikleri ile evlenme işlemlerinin yürütülmesi için verilmiş olduğunun açıkça belirtilmesi şarttır. Evlendirme Yönetmeliğinin 17. maddesi
  • İstenilen evraklar tamamlandıktan sonra gün için müracaat edilecektir; Müracaat tarihinde yasa gereği nikah akdi yapılmamaktadır. Eksik evrakla müracaat yasa gereği kabul edilmeyecektir.