a) Hizmet Binalarının Küçük Bakım, Onarım ve Temizliği
b) Hizmet Binalarına İlişkin Abonelik İşlemleri
c) Hizmet Araçlarının Takip ve Kontrolü
ç) Hizmet Araçlarının Akaryakıt ve Yağ İşlemleri
d) Sarf Malzemesi Temini ve Dağıtımı
e) Makine İkmal ve Onarım İşleri
f) Yemekhane İşlemleri
g) Personel Servis İşleri
ğ) Sivil Savunma Hizmetleri
h) Sosyal/Kültürel Tesislerin İşletilmesi
ı) Mesire Alanlarının İşletilmesi
i) Nikâh Sarayının İşletilmesi
j) Kapalı Pazar Yerinin İşletilmesi
k) Hizmet Binalarının Kablolu ve Kablosuz İletişim, Elektrik Sistemlerinin Kurulması
l) Belediye İştiraki İle İlgili İşlemler
Organizasyon şeması yukarıdaki gibidir. Büyütmek için üzerine tıklayın.
BİRİNCİ BÖLÜM
Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar, Teşkilat Yapısı,Bağlılık
Amaç
MADDE 1 - (1) Bu yönetmeliğin amacı; Çekmeköy Belediye Başkanlığı Destek Hizmetleri Müdürlüğünün kuruluş, görev, yetki ve sorumlulukları ile çalışma usul ve esaslarını düzenlemektir.
Kapsam
MADDE 2 – (1) Bu yönetmelik Çekmeköy Belediye Başkanlığı Destek Hizmetleri Müdürlüğünün kuruluş, görev ve yetkileri ile çalışma usul ve esaslarını kapsar.
Hukuki dayanak
MADDE 3 - (1) Bu yönetmelik yürürlük tarihi, 5216 Sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu ile yürürlükteki 5393 sayılı Belediye Kanunu 22.02.2007 tarih ve 26442 sayılı resmi gazetede yürürlüğe giren Belediye ve Bağlı kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına ilişkin esaslar hakkındaki İçişleri Bakanlığı yönetmeliği ile Çekmeköy Belediye Başkanlığı İnsan Kaynakları Müdürlüğünün 09.09.2019 tarih ve 3106 sayılı Müdürlük Görev Dağılımı Konulu Genelgesi doğrultusunda hazırlanmıştır.
Tanımlar
MADDE 4 - (1) Bu yönetmelikte geçen;
a) Başkan : Çekmeköy Belediye Başkanı’nı,
b) Başkan Yardımcısı : Müdürlüğün bağlı bulunduğu Başkan Yardımcısı’nı,
c) Başkanlık : Çekmeköy Belediye Başkanlığı’nı,
ç) Belediye : Çekmeköy Belediyesi’ni,
d) Müdür : Destek Hizmetleri Müdürü’nü,
e) Müdürlük : Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nü,
f) Personel : Destek Hizmetleri Müdürlüğünde görevli tüm personeli,
g) Şef : Müdürlük birim şeflerini
h) Sivil Savunma : Sivil Savunma Uzmanlığını
ı) Yönetmelik : Destek Hizmetleri Müdürlüğü Görev, Yetki, Sorumluluk ve Çalışma Yönetmeliği’ni ifade eder.
Teşkilat Yapısı
MADDE 5 - (1) Müdürlük, çalışmalarını aşağıdaki personel yapısıyla yürütülür.
a) Müdür
b) Şefler
c) Memurlar
ç) İşçiler
d) Diğer personeller
(2) Müdürlüğün Teşkilat Yapısı aşağıdaki gibidir.
a) Müdür
b) İdari İşler Şefliği
c) İhale ve Satınalma Şefliği
ç) Teknik Hizmetler Şefliği
d) Ulaşım Hizmetleri Şefliği
e) Sivil Savunma Bürosu
(3) Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına İlişkin Esaslar çerçevesinde birimlerin hizmet alanları, görev ve sorumluluklarına paralel olarak ihtiyaç duyulan nitelik ve sayıda, iş ve işlemlerin daha etkin ve verimli yürütülebilmesi için birim amirinin talebi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün teklifi ve Belediye Başkanının onayı ile hizmet gereği personel görevlendirmesi yapılabilir.
Bağlılık
MADDE 6 – Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Belediye Başkanı veya Başkanın Görevlendireceği Başkan Yardımcısına bağlıdır. Başkan, bu görevi bizzat veya görevlendireceği kişi eliyle yürütür.
İKİNCİ BÖLÜM
Görev Yetki ve Sorumluluklar
Müdürlüğün görev, yetki ve sorumlulukları
MADDE 7
A- 1) Başkanlığımızın elektrik, su, telefon, doğalgaz ve mobil iletişim sistemi (gsm) sözleşmelerini yapmak, fatura işlemlerini takip etmek, zamanında ödenmesini sağlamak, verimli ve tasarruflu kullanılmasını sağlamak.
2) Kurumumuz memur, işçi ve KHK personelinin çay, su ve içecek ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla; çay ocaklarını yönetmek.
3) Belediye Başkanlığımıza bağlı tüm hizmet binalarının (Kültür Merkezleri, Bilgi Evleri, Hizmet Binaları ve Ek Hizmet Binaları) temizlik hizmetlerini yapmak ve yaptırmak, daha iyi temizlenmesi için yeni önlemler almak.
4) Araç havuzunu yönetmek, birimlerin araç ihtiyaçlarının karşılanması, personelin işe geliş-gidişlerini sağlamak amaçlı personel servisleri ile güzergahlarını belirlemek, İlçe sınırlarında oturan vatandaşlarımız veya faaliyet gösteren Dernekler, Spor Kulüplerinin, Eğitim Kurumlarının talepleri halinde ve araç durumu dikkate alınarak talep edilen hizmetin niteliğine göre araç tahsisi sağlanır. Ayrıca İlçe içinde ikamet ettiğini belgeleyen tüm vatandaşlara il dışına cenaze için yolcu aracı sağlamak ve kurum içi hizmetlerde kullanılan araçların akaryakıt ihtiyaçlarını karşılamak.
5) Belediye mülkünde olan, kiralama veya tahsisle Belediyeye kullanım hakkı verilmiş olan;
işletmek/işlettirmek ve küçük bakım, onarımlarını yapmak/yaptırmak.
(6) Yeni tesisler için yerleri belirlemek ve işletmeye açmak ve işletmek,
(7) İşletme ve Tesislerin ücretleri bölgesel bazda ve günün şartlarına göre belirlemek için çalışma yapmak ve belediye meclisine sunmak. Meclisten çıkan tarifelerin uygulanmasını sağlamak ve denetlemek,
(8) İşletmeler ve Tesislerin her biri veya tamamı için gerekli durumlarda mevzuata uygun yönergeler hazırlamak.
9) Satın alınacak, üretilecek ve tamir ettirilecek tüm malzemeler için gerekli idari ve teknik şartnameyi kullanan veya talep eden birimlere hazırlatmak veya temin etmek.
10) Mali Yılbaşında ilgili birimlerce talep edilen veya senesi içerisinde yeniden gereksinim duyulan mal ve hizmetleri İç Piyasalardan mevcut yasa ve yönetmelikler dahilinde temin etmek.
11) İlgili birimlerin onaylı ihtiyaç talepleri; Belediyemiz tüm birimlerinin cinsi ve miktarı belirtilmiş olan ihtiyaç talepleri satın alma talep formu ve başkanlık onayından sonra müdürlüğün zimmeti ile kayda alınır.
12) Piyasa araştırılması, teklif alımları; Harcama yetkilisince görevlendirilen memurlar tarafından piyasa araştırılması yapılarak teklifler alınır. Alınan fiyat teklifleri değerlendirilerek ilgili 4734 sayılı kamu ihale mevzuat çerçevesinde ihtiyaçlar karşılanır.
13) Mal alımı ve ilgili birime teslimi; Belediyemize alınan tüm ihtiyaçlar fatura ve irsaliye ile teslim alınır. Teslim alınan ihtiyaçların taşınır işlem fişi karşılığında depoya girişleri yapılır. Aynı taşınır işlem fişi karşılığında müdürlüklerin depolarına taşınır kayıt ve kontrol yetkilisi vasıtasıyla çıkışı yapılır.
14) Ortak taleplerin karşılanması; Başkanlık makamı, Başkan yardımcıları ve diğer bazı müdürlüklerin demirbaş ve sarf ihtiyaç malzemelerinin alımı taşınır işlem fişi karşılığında müdürlüğümüzce karşılanmaktadır. Müdürlüğümüz satın almış olduğu malzemeleri aynı taşınır işlem fişi karşılığında ilgili müdürlüklerin taşınır kayıt ve kontrol yetkilisine teslimi yapılır.
15) Defter ve cetveller; Müdürlüklerde görevli taşınır kayıt ve kontrol yetkilileri tarafından alımı gerçekleştirilen malzeme tüketim malzemesi ise; tüketim malzemeleri defterine, demirbaş malzemesi ise; dayanaklı taşınırlar defterine kaydı yapılır. Yıl sonunda müdürlüklere girişi ve çıkışı yapılan (Kırtasiye, demirbaş, yapı onarım, yedek parça vs.) tüm malzemelere ait taşınır hesap cetveli düzenlenerek konsilide görevlisine teslimi yapılır. yıl sonunda tüm hesap icmal cetvelleri konsilide görevlisi tarafından kontrolü yapılarak mali hizmetler müdürlüğüne teslimi yapılır.
16) Terkin İşlemleri; Taşınır mal yönetmeliğinin 28.maddesi gereğince; ekonomik değerinin olmadığı veya teknik, sağlık ve güvenlik ve benzeri nedenlerle imha edilmesinin şart olduğu tespit edilen malzemeler ise harcama yetkilisinin tespit edeceği 3 kişilik komisyon doğrultusunda imha edilir. İmha komisyonu uzman kişiler tarafından kurulur. İşleme ilişkin kayıttan düşme teklif ve onay tutanağı tanzim edilir. Hurdaya ayrılan veya imha edilen taşınırlar taşınır işlem fişi düzenlenerek kayıttan çıkartılır. Fişin ekine kayıttan düşme teklif ve onay tutanağının bir nüshası konulur.
17) Araçların arıza, periyodik bakımlarını tespit ederek, birimine bildirmek, gerekli bakım-onarımın yaptırılması için ilgili şefliklerle koordinasyonu sağlamak.
18) Belediye Başkanlığımıza ait resmi araçların (binek, otobüs, minibüs vb.) 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 34 üncü ve 91 inci maddelerine istinaden muayene ve zorunlu trafik sigortalarını takip etmek ve yaptırmak.
19) Belediyemize ait resmi araçlardan atıl durumda olanların tespitlerini yapmak ve hurdaya ayrılmasını sağlamak.
20) Belediye Başkanlığımıza bağlı tüm hizmet binalarının (Kültür Merkezleri, Bilgi Evleri, Hizmet Binaları ve Ek Hizmet Binaları) bakım onarımlarını (boya, badana, tadilat, tamirat vb.) yapmak ve yaptırmak, hizmet binalarında kullanılan (Bilgi İşlem Müdürlüğü Sorumluğunda olanlar hariç) tüm makine ve teçhizatın (Jeneratör, otomatik kapı, İklimlendirme Sistemleri, Otomatik Bariyer, Telefon Santralleri vb.) periyodik bakım onarımlarını takip etmek gerekli bakım onarımlarını yapmak veya yaptırmak.
21) Sivil savunma uzmanlığı hizmetlerini yürütmek.
Müdürlüğün yetkisi
MADDE 8- Müdürlük, bu yönetmelikte sayılan görevleri ve 5393 sayılı Belediye Kanununa dayanarak Belediye Başkanınca kendisine verilen tüm görevleri kanunlar çerçevesinde yapmaya yetkilidir.
Müdürlüğün sorumluluğu
MADDE 9- Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Belediye Başkanınca verilen ve bu yönetmelikte tarif edilen görevler ile ilgili yasalarda belirtilen görevleri gereken özen ve çabuklukla yapmak ve yürütmekle sorumludur.
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
Müdürlük Personellerinin Görev Yetki ve Sorumlulukları, Vekalet
Müdürün görev yetki ve sorumlulukları
MADDE 10 – (1) Müdürün görev yetki ve sorumlulukları şunlardır.
a) Müdürlük görevlerinin yerine getirilmesinde bağlı bulunduğu başkan ve başkan yardımcısına karşı sorumludur.
b) Müdürlük tahakkuk amiri ve personelinin sicil ve birinci tezkiye amiridir.
c) Müdürlüğün görevleri başlığı altında belirtilen tüm görevleri zamanında, düzenli, verimli ve eksiksiz olarak yerine getirilmesini sağlar.
ç) Müdürlük yönetiminde tam yetkili olup, Müdürlük görevlerini birimlere ayırarak her birimden sorumlu bir şef belirler.
d) Müdürlük personeli arasında görev dağılımı yapar, görev dağılımına uygun iş veya işlemlerin yerine getirilmesini sağlar.
e) Şef ve memurların görevlerini tam ve zamanında verimli hukuka uygun yürütülmesi denetimini yapar.
f) Stratejik plan ve performans hedeflerini belirler. Belirlenen hedefler doğrultusunda yürütülmesini sağlar.
g) Personelin mesaiye devamını sağlar ve takip eder.
ğ) Müdürlükte görevli personelin izinli hastalık ve çekilme gibi nedenlerle ayrılanların yerlerine bir başkasının görevlendirilmesi ve hizmetlerin aksamaması için gerekli önlemleri alır.
h)Müdürlük servislerinin planlı ve programlı bir şekilde çalışmalarını düzenleyerek, personel arasında uyumlu bir işbirliği ortamı kurulmasını sağlamak ve çalışmalarını izlemek, denetlemek,
ı) Müdürlüğün çalışmalarını mevzuat esaslarına göre düzenlemek amacıyla her yıl çalışma programı hazırlamak, başkanlığın onayına sunmak,
i) Başkanlıkça onaylanan çalışma programının gerçekleşmesi için gereken malzemeyi temin etmek,
j) Müdürlükte yapılan çalışmalarla ilgili olarak belli aralıklarla toplantılar düzenlemek, çalışmaları değerlendirmek,
k) Müdüriyetin kuruluşuna ve yaptığı görevler için ileriye dönük hedefler göstermek,
l) Müdürlüğe bağlı baş şoförler, şoförler, ustalar ve ustabaşlarını yönetmek için direktifler hazırlayarak hizmet usullerini ve iş akışını sağlamak,
m) Müdürlüğün görev alanlarına giren konularda kesin kararlar vermek, çeşitli konulara ilişkin farklı yollar ve çözümler arasında son ve kesin seçim yapmak,
n) 5393 sayılı Belediye Kanunu ve 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi Kanunu gereğince Kamu idarelerince hazırlanacak Faaliyet Raporları hakkında yönetmelik çerçevesinde yıllık birim faaliyet raporunu hazırlar.
Destek Hizmetleri Müdürüne Vekalet
MADDE 11 - (1) Müdürün izinli veya raporlu olduğu durumlarda, Müdürlük görevlerinin devamı için, Başkanlık onayı ile uygun görülen personel Müdür olarak görevlendirilir.
İdari İşler Şefinin Görev Yetki ve Sorumlulukları
MADDE 12 – (1) Şefin Atanması ve bağlılığı,
a) En az lise tahsili yapmış bilgi, beceri ve deneyimi ile şeflik yapmak için yeterli vasıfları taşıyan, olumlu sicil almış memurlar arasından mevzuata uygun olarak atanır veya görevlendirilir.
b) Birim müdüre bağlı olarak çalışır.
2) Şefin Görev Yetki ve Sorumlulukları;
a) Müdürlüğe intikal eden her türlü evrakın kayda alınmasını ve cevap verilmesinin koordinasyonunu sağlar.
b) Birimdeki personelin çalışmalarından büro işlerinden evrak düzeninden birinci derecede müdüre karşı sorumludur.
c) Müdürlükte görevli diğer personelin işlerinin zamanında düzenli ve etkin yapılmasını kontrol etmeye yetkilidir.
ç) Personelin mesaiye devamını sağlar ve takip eder.
d) Müdürlükte görevli personelin izinli hastalık ve çekilme gibi nedenlerle ayrılanların yerlerine bir başkasının görevlendirilmesi ve hizmetlerin aksamaması için gerekli önlemleri alır.
e) İş güvenliği ve işçi sağlığı kurallarına uyulmasını sağlamak
İhale ve Satınalma Şefinin Görev yetki ve Sorumlulukları
MADDE 13 – (1) Şefin Atanması ve bağlılığı,
a) En az lise tahsili yapmış, bilgi, beceri ve deneyimi ile şeflik yapmak için yeterli vasıfları taşıyan, olumlu sicil almış memurlar arasından mevzuata uygun olarak atanır veya görevlendirilir.
b) Birim müdürüne bağlı olarak çalışır.
2) Şefin Görev Yetki ve Sorumlulukları;
4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’na tabi ihale ve 22. maddesinin satın alma işlemlerinin belirli bir düzen, disiplin ve yöntem doğrultusunda, ihale ve satın alma işlemlerine ait tüm iş ve işlemlerin takibi, denetimi ve yürütülmesini sağlayarak satın alma ve ihale işlem dosyalarının sonuçlandırılması. Hazırlanacak dosyalarda İzlenecek İşlem Sıralaması;
İhale konusu işin süresi:
İhale konusu işin başlama tarihi:
İhale konusu işin bitim tarihi:
İhale konusu iş ile ilgili cezai hususlar belirtilecektir.
Teknik Hizmetler Şefinin Görev, Yetki ve Sorumluluğu
MADDE 14 – (1) Şefin Atanması ve bağlılığı,
a) En az lisans tahsili yapmış, bilgi, beceri ve deneyimi ile şeflik yapmak için yeterli vasıfları taşıyan, olumlu sicil almış memurlar arasından mevzuata uygun olarak atanır veya görevlendirilir.
b) Birim müdürüne bağlı olarak çalışır.
2) Şefin Görev Yetki ve Sorumlulukları;
Ulaşım Hizmetleri Şefinin Görev Yetki ve Sorumlulukları
MADDE 15-(1) Şefin Atanması ve bağlılığı,
a) En az lise tahsili yapmış, bilgi, beceri ve deneyimi ile şeflik yapmak için yeterli vasıfları taşıyan, olumlu sicil almış memurlar arasından mevzuata uygun olarak atanır veya görevlendirilir.
b)Birim müdürüne bağlı olarak çalışır.
2) Şefin Görev Yetki ve Sorumlulukları;
a) İş güvenliği ve işçi sağlığı kurallarına uyulmasını sağlamak
b) Personelin izin programını hazırlamak ve takibini yapmak.
c) Müdürün kendisine verdiği görevleri kanun ve mevzuatlar çerçevesinde yerine getirmek.
d) Bütün araçların kayıtlarını tutmak.
e) Araçların durumu ile ilgili aylık ve yıllık raporları hazırlamak.
f) Belediye makine parkında bulunan araçların zorunlu trafik sigortalarını ve fenni muayenelerini kontrollerini yapmak.
g) Şoför Personelin eğitim ve izin programını ayarlamak.
h) Araçların kaza yapması ile ilgili Kazalarda oluşan maddi hasar bedellerinin sigorta şirketlerinden tahsili için gerekli prosedürleri yerine getirmek ve işlemlerin takibini yapmak.
ı) Araçların trafik tescil, alım-satım, sigorta, işlerinin yürütülmesini sağlamak.
i) Kiralanan, kiraya verilen ve protokol yapılan araçların işlemlerini yapmak.
j) Tadilleri yapılan araçların ruhsat işlemlerinin yapılmasını sağlamak.
k) Araçların sevk ve idaresini yapmak.
l) Araçları giriş-çıkışlarında yaptıkları kilometreler ile gittikleri yerleri ve aracın genel durumunu kontrol etmek.
Sivil Savunma Uzmanlığının Görev, Yetki ve Sorumluluğu
MADDE 16-(a) Sivil Savunma Uzmanlığı Müdürlük Makamına karşı temsil eder.
Birim Entegre Yönetim Sistemi (EYS) Sorumlusunun görev yetki ve sorumlulukları
MADDE 17 – (1) EYS kapsamında birim içinde süreçler, görev tanımları, talimatlar, formalar, iş akış şemaları hazırlamak ve gerekli güncellemeleri yapmak.
(2) EYS kapsamındaki dokümanların birim içinde kullanılması sağlamak.
(3) Mevcut durumu etkinlik, verimlilik ve hizmet kalitesi yönünden değerlendirerek, birimin kaynaklarını, kurum tarafından belirlenen politika ve hazırlanan planlar doğrultusunda verimli uygulanmasında, izlenmesinde ve yeni durumlara göre hizmetin kalite ve verimliliğinde sürekliliği sağlamak üzere gerekli tedbirlerin alınması için bilgi vermeyi sağlamak,
(4) Birimde oluşacak uygunsuzluklara düzeltici/önleyici faaliyet hazırlamak ve takibini yapmak. Düzeltici/önleyici faaliyet sonucunda ulaşılan çözümlerin standartlaştırılması için bilgilendirmede bulunmak.
(5) Birim ile ilgili dokümanları hazırlamak ve birimde dokümanların takibini yapmak.
(6) Bütün çalışanların iş ve görev tanımına uygun olarak çalıştırılması, birim içi koordinasyonun sağlanması ve sürekli gelişmeye dayalı bir ortamın oluşturulmasını sağlamak.
(7) Yapılan EYS çalışmaları hakkında birim çalışanlarına bilgi vermek.
(8) Yönetim Sistemleri ile ilgili faaliyetlerin kaydedilmesini ve birime bilgi verilmesini sağlamak.
(9) Birimlerde EYS kapsamında kullanılacak dosya ve dokümanları muhafaza etmek,
(10) Birim Müdürü tarafından EYS ile ilgili olarak kendilerine verilen diğer işleri yerine getirmek.
Birim Halkla İlişkiler Sorumlusunun görev yetki ve sorumlulukları
MADDE 18 – (1) Birim faaliyetlerinin duyurulması amacıyla, basın yayın ve halkla ilişkiler faaliyetlerini yürüten birime bilgileri iletilmek ve gerektiğinde bu hususta işlem yapılmasını sağlamak.
(2) Halkla İlişkiler sorumlusu olarak, Çekmeköy Belediyesi SAYSİS otomasyon sisteminde yer alan sosyal yardım formlarını bilgisayar ortamında kayda alır ve işlemlerini takip etmek. Vatandaşa mümkün olan en kısa sürede geri dönüş yaparak vatandaşı bilgilendirmek.
(3) Müdürlüğüne SAYSİS otomasyon sistemi üzerinde gelen vatandaş başvurularının istenildiği takdirde raporlar hazırlayarak Birim amirini bilgilendirmek.
(4) Aylık olarak düzenlenen halkla ilişkiler koordinasyon toplantılarına katılmak ve alınan kararları birim dahilinde uygulatmak.
(5) Kurumsal halkla ilişkiler faaliyetlerinde bulunduğu konum itibarıyla elinden gelen desteği verir.
İdari Personelin Görev yetki ve sorumluluğu,
MADDE 19- (1) İdari personelin görev, yetki ve sorumlulukları şunlardır.
a) Diğer Birimlerimizin Araç, gereç, iş makinesi araç ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli koordinasyonu sağlamak, şoför ve operatörlere görevlerin dağıtılmasını sağlamak.
b) Belediyemizin Kültür, tanıtım ve diğer toplu organizasyonlarında, otobüslerin organizasyonlarını yapmak,görevlerin yerinde ve zamanında yapılmasını sağlamak.
c) Araç ve iş makinelerinin görev kağıtlarını düzenlemek, görevlerin gerçekleştirilmesini sağlamak.
ç) Araç ve iş makinelerinin arıza, periyodik bakımlarını tespit ederek, Atölye birimine bildirmek,gerekli bakım-onarımın yaptırılması için ilgili şefliklerle koordinasyonu sağlamak.
d) Hizmetlerin aksatılmadan yürütülmesi için ihtiyaç duyulan şoför, operatör eksikliklerini amirlerine bildirmek.
e) Araç ve iş makinelerinin günlük çalışma ve faaliyet kayıtlarını tutmak.
Taşınır kayıt ve kontrol yetkilisinin görev yetki ve sorumlulukları,
MADDE 20 - (1) Taşınır kayıt ve kontrol yetkilisinin görev yetki ve sorumlulukları şunlardır.
a) Harcama birimince edinilen taşınırlardan muayene ve kabulü yapılanları cins ve niteliklerine göre sayarak tartarak ölçerek teslim almak, doğrudan tüketilmeyen ve kullanıma verilmeyen taşınırları sorumluluğundaki ambarlarda muhafaza etmek,
b) Muayene ve kabul işlemi yapılamayan taşınırları kontrol ederek teslim almak , bunların kesin kabulü yapılmadan kullanıma verilmesini önlemek,
c) Taşınırların giriş ve çıkışına ilişkin kayıtları tutmak, bunlara ilişkin belge ve cetvelleri düzenlemek ve taşınır yönetim hesap cetvellerini konsolide görevlisine göndermek,
ç) Tüketime veya kullanıma verilmesi uygun görülen taşınırları ilgililere teslim etmek ,
d) Taşınırların yangına, ıslanmaya , bozulmaya çalınmaya ve benzeri tehlikelere karşı korunması için gerekli tedbirleri almak ve alınmasını sağlamak,
e) Depoda çalınma veya olağanüstü nedenlerden dolayı meydana gelen azalmaları harcama yetkilisine bildirmek,
f) Depo Sayımını ve stok kontrolünü yapmak , harcama yetkilisince belirlenen asgari stok seviyesinin altına düşen taşınırları harcama yetkilisine bildirmek,
g) Kullanımda bulunan dayanaklı taşınırları bulundukları yerde kontrol etmek, sayımlarını yapmak ve yaptırmak,
ğ) Harcama biriminin malzeme ihtiyaç planlamasının yapılmasına yardımcı olmak,
h) Kayıtlarını tuttuğu taşınırların yönetim hesabını hazırlamak ve harcama yetkilisine sunmaktır.
Sarf Malzeme Depo Sorumlusu görev yetki ve sorumlulukları
MADDE 21- Sarf malzeme depo sorumlusunun görev, yetki ve sorumlulukları şunlardır.
a) Ambara giren malzemelerin kaydını tutmak, bunları yangın, çürüme, bozulma, akma gibi her türlü tehlike ve zararlardan korumak, kendilerinin alamayacakları koruma tedbirleri için ilgililere yazılı olarak bilgi vermek, önerilerde bulunmak,
b) Ambar stoklarının kayıtlarını tutmak, yılda iki kez ambar sayımı yapmak,
c) Ambara giren malzeme ve malları tasnif etmek, etiketlemek, düzenli bir şekilde korumak,
ç) Ambardaki malzeme ve eşyayı yetkililerin yazılı isteğine dayanan alındı karşılığında ilgililere vermek,
d) Gelen ve satın alınan malların muayene komisyonunca muayenesinden sonra ambara girişlerini düzenlemek,
e) Ambardan sevk edilen mal ve malzemelerin sevk belgelerini düzenlemek,
f) Ambar mizanlarını çıkarmak ve muhasebe ile uygunluğunu sağlamak,
g) Ambarda saklanan malzeme ve eşyalarda meydana gelen hasarlar için gerekli belgeleri düzenlemek, kayıtlardan çıkarılacak veya imha edilecek malzeme ve eşya için gerekli işlemleri yaparak Ayniyat Saymanına vermek,
ğ) Ayniyat Saymanının ve diğer yetkililerin verecekleri diğer işlemleri yapmak.
h) Ambar Memurunun görevden ayrı kaldığı hallerde, Ayniyat Saymanı hakkındaki hükümler uygulanır. Ambar ve Depo Memuru Ayniyat Saymanının mutemedidir.
Ayniyat Saymanı ile Ambar Memuru ayniyat ve ambar işlemlerinden dolayı müteselsilen sorumludur.
Memurların görev yetki ve sorumlulukları,
MADDE 22- (1) Müdür ve müdürlük şefleri tarafından kendilerine tevdi edilen her türlü büro iş ve işlemlerini yapmak.
(2) Arşivleme işlemlerini yapmak.
Mutemetin görev yetki ve sorumlulukları,
MADDE 23 - (1) Memurlar arasından Müdür tarafından görevlendirilir. Acil ödemeler için avans-kredi çeker ve işlem sonucu ile fatura ve benzeri belgeleri mali hizmetler müdürlüğüne göndererek kapama işlemlerini yürütür. Müdürün verdiği diğer görevleri yerine getirir.
Hizmetli personel
MADDE 24- (1) İşçi ya da yardımcı hizmetler sınıfı (Y.H.S.) personelden oluşur. Bağlı olduğu amirince verilen her türlü görevi eksiksiz ve zamanında yerine getirmekle yükümlüdür.
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
Çalışma Şekli ve Esasları
Görevin planlanması
MADDE 25- (1) Destek Hizmetleri Müdürlüğündeki çalışmalar stratejik planlar, performans hedefleri ve yönetmeliğe uygun yapılacak plan dahilinde yürütülür.
Görevin yürütülmesi
MADDE 26- (1) Müdürlükteki görevli tüm personel kendilerine verilen görevleri yasa ve yönetmelikler ışığında gereken özen ve süratla yapmak zorundadır.
Gelen giden evrak işlemleri
MADDE 27 - (1) Başkanlığımız birim içi müdürlükleri dış kurumlardan gelen evraklar görevli personelce otomasyonda kaydı yapılır. Evraklar müdüre havaleye gönderilir. Müdür tarafından ilgili bürolara evraklar havale edilir. Havale edilen evraklar zimmet defteriyle ilgili personele dağıtımı yapılır.
Diğer kurum ve kuruluşlarla koordinasyon
MADDE 28- (1) Müdürlükler arası yazışmalar müdürün imzası ile yürütülür.
(2)Müdürlüğün tüm dış kurum ve kuruşlara düzenlediği yazılar müdürün parafı, Başkan Yardımcısı veya Belediye Başkanının imzası ile gönderilir.
Müdürlük birimleri arasında işbirliği
MADDE 29 - (1) Müdürlük dahilinde çalışanlar arasındaki işbirliği ve koordinasyon, Müdür tarafından sağlanır.
(2) Bu Yönetmelikte adı geçen görevlilerin ölüm hariç her hangi bir nedenle görevlerinden ayrılmaları durumunda görevleri gereği yanlarında bulunan her türlü dosya, yazı ve belgeler ile zimmeti altında bulunan eşyaları bir çizelgeye bağlı olarak yeni görevliye devir teslimini yapmaları zorunludur. Devir-teslim yapılmadan görevden ayrılma işlemleri yapılmaz.
(3) Çalışanın ölümü halinde, kendisine verilen yazı, belge ve diğer eşyalar birim amirinin hazırlayacağı bir tutanakla yeni görevliye teslim edilir.
Arşivleme ve dosyalama
MADDE 30 - (1) Müdürlük tarafından yapılan tüm yazışmaların birer paraflı nüshası konusuna göre Standart Dosya Planı’na uygun olarak muhafaza edilir.
(2) Müdürlükte üretilen ve müdürlüğe gelen tüm evrak ve belgeler Standart Dosya Planı’na göre sınıflandırılır ve dosyalama yapılır.
(3) İşlemi biten evraklar “Devlet Arşiv Hizmetleri Hakkında Yönetmelik”e uygun olarak arşive kaldırılır.
(4) Arşivdeki evrakların saklama süreleri ve imha temrinleri için planlama yapılarak süresi gelen evraklar mevzuata uygun olarak imha edilir.
(5) Arşivdeki evrakların muhafazasından ve istenildiği zaman çıkarılmasından arşiv görevlisi ve ilgili amiri sorumludur.
Müdürlük içi çalışma usulü
MADDE 31- (1) Müdürlüğe bağlı idari işler, ihale ve satın alma, makine ikmal, sivil savunma, kalite yönetim sistem biriminde bulunan işlerden ve personel arasındaki işbirliği müdürün sevk ve idaresinde şefler ve birim sorumlularınca sağlanır.
BEŞİNCİ BÖLÜM
Denetim
Denetim ve disiplin hükümleri
MADDE 32 - (1) Müdür tüm personelini her zaman denetleme yetkisine sahiptir.
(2) Müdür 1. Disiplin Amiri olarak disiplin mevzuatı doğrultusunda işlemleri yürütür.
(3) Müdürlükte çalışan tüm personelin izin, rapor, derece ve kademe ilerlemesi, ödüllendirme ve cezalandırma vd. işlemlere ilişkin belgeleri kapsayan gölge dosya tutulur.
ALTINCI BÖLÜM
Çeşitli ve Son Hükümler
Çeşitli ve Son Hükümler
Yönetmelikte hüküm bulunmayan haller
MADDE 33 - (1) İşbu yönetmelikte hüküm bulunmayan hallerde yürürlükteki ilgili mevzuat hükümlerine uyulur.
Yürürlük
MADDE 34- (1) Bu yönetmelik Meclisin kabulü tarihinde yürürlüğe girer.
Yürütme
MADDE 35 – (1) Bu yönetmelik hükümlerini Başkan yürütür.
Satınalma Hizmetleri: Belediyemiz ihtiyacı olan sarf malzemelerinin 4734 sayılı K.İ.K. 22.maddesinin (d) bendine göre temini.
İhale Hizmetleri: Belediyenin İhtiyacı olan mal ve hizmet alımlarının 4734 sayılı K.İ.K. ilgili maddelere göre temini.
Araç Destek Hizmetleri: Birimlerin ihtiyaçlarına ilişkin araç kiralama yapılarak birimlere hizmet verilmektedir.Ayrıca vatandaşın talebine göre (düğün,nişan,cenaze,organizasyon vs.) araç hizmeti verilmektedir.
İdari İşler: Belediye başkanlığımıza personelin yemek dağıtım temini,personele servis hizmetlerinin sağlanması ile belediyeye ait telefon,elektrik,su,doğalgaz vb. tesisatlara ilişkin abonelik işlemleri ve faturaların takibi yapılmaktadır.Belediye başkanlığımız ek hizmet binalarına tadilat,tamirat,boya,bakım,onarımları yapılmaktadır.
Belediye başkanlığımızın tüm hizmet binalarının temizliği malzeme alımı yapılarak ve personel hizmet ihaleleri yapılarak temizlik hizmetleri sağlanmaktadır.
DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ İŞLEMLERİNDE
KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİNE YÖNELİK
6698 SAYILI KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU KAPSAMINDA
AYDINLATMA METNİ
Çekmeköy Belediyesi, yürütmekte olduğu faaliyetler nedeniyle kişisel verilerinizin işlenmesinde 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na (“KVKK”) uygun olarak gerekli her türlü teknik ve hukuki tedbiri almaktadır. İlgili kişiler, kişisel verilerinin işlenmesi, üçüncü kişilere aktarılması, kişisel veri toplamanın hukuki sebepleri ile KVKK’da yer alan hakları konularında detaylı bilgiye aşağıdaki aydınlatma metninden ulaşabilirler.
A. İşlenen Kişisel Veriler, Veri İşleme Amacı,Toplama Yöntemi ve İşlemenin Hukuki Sebebi
Çekmeköy Belediyesi’nin, veri işleme esnasında dayandığı hukuki sebepler şunlardır:
Veri İşleme Amacı |
İşlenen Kişisel Veriler |
Veri İşleme Şartları |
Veri Toplama Yöntemleri |
Salon Tahsisi |
Adı Soyadı E-posta Telefon Numarası Unvan TCKN İmza (Dilekçeden) Dernek Üyeliği |
m. 5/2-c, e ve f |
İlgili kişinin kendisinden (Otomatik olmayan ve kısmen otomatik yollarla) |
Vatandaşa Araç Tahsisi |
Adı Soyadı Telefon Numarası Cenaze için Cemevi Bilgileri (Araç Kalkış-Varış Noktası) GPS Bilgileri Araç Plakası |
m. 5/2-c, e ve f |
İlgili kişinin kendisinden (Otomatik olmayan ve kısmen otomatik yollarla) |
Kurumlara Araç Tahsisi |
Ad Soyad Telefon Numarası Araç Plakası Görevlendirme Yazısı İmza |
m. 5/2-f. |
İlgili kişinin kendisinden (Otomatik olmayan ve kısmen otomatik yollarla) |
Diğer Talep ve Şikayetlerin Yanıtlandırılması |
Adı Soyadı TCKN Telefon Numarası E-Posta Başvuru Konusu |
m.5/2-c, ç ve e. |
İlgili kişinin kendisinden, telefon, e-posta, sözlü ve web aracılığıyla (Otomatik olan veya otomatik olmayan yollarla) |
B. Kişisel Verilerin Aktarılması
İşlenen kişisel veriler yukarıdaki amaçlarla ve KVKK’nın belirlediği koşullar çerçevesinde aktarılabilmektedir. Aktarıma ilişkin detaylı bilgi içeren tablo, aşağıda yer almaktadır:
Veri Aktarma Amacı |
Aktarılan Alıcı Grupları |
Yasal yükümlülüklerin yerine getirilmesi |
Yetkili kamu kurum ve kuruluşları |
C. İlgili Kişinin Hakları
Herkes, KVKK’nın 11. maddesi uyarınca aşağıdaki haklara sahiptir;
1.Kişisel verisinin işlenip işlenmediğini öğrenme,
2. Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
3. Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
4. Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
5. Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
6. KVKK ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
7. İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
8. Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme.
Herkes bu haklarına ilişkin taleplerini Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ’e uygun bir şekilde Belediyemize iletebilir. Talepler en kısa sürede ve nihayetinde en geç otuz (30) gün içerisinde ücretsiz olarak değerlendirilip karara bağlanacaktır.
Değerlendirme ve karar verme işleminin ayrıca bir maliyeti gerektirmesi durumunda Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenen tarifedeki ücret esas alınacaktır.
Değerli Hemşerilerim,
13 yıl önce Modern Çekmeköy, Model Çekmeköy sloganı ile çıktığımız bu yolda, bugün model alınan bir kent ortaya çıkarmamızda “Bu şehri birlikte kurduk birlikte yönetiyoruz” şiarının son derece önemli olduğunu düşünüyorum.
Görev süremiz boyunca, İlk günkü heyecanımızı ve azmimizi kaybetmeden, bize inanan Çekmeköy halkı ile iletişimimizi hiç koparmadan yolumuza devam ettik. Bize inanan halkımızın güvenini boşa çıkarmadık. İlk günkü aşkla aynı samimiyet ve gayretle ilçemizin ihtiyaçlarını belirledik ve bu doğrultuda çalıştık. Değişen ve gelişen dünyaya ayak uyduran, insanların ihtiyaçlarına cevap verecek yeni projeler üretirken şehrimize özel çabalarımız sonucu ; metro, devlet hastanesi ve nikah sarayını, kazandırdık. Engelsiz yaşam merkezi, kapalı spor kompleksleri, yeni okullar, aile sağlığı merkezleri, kütüphaneler, kültür merkezleri, parklar, spor alanları, sosyal donatı alanları gibi birçok projeyi hayata geçirerek vatandaşlarımızın hizmetlere kolayca ulaşımını sağladık. Ayrıca kültür-sanat alanında ulusal ve uluslararası projelere imza atarak ilçemizin marka değerini yükselttik. Artık Çekmeköy İstanbul’un göz bebeği konumunda.
Geleceğimizi şekillendiriyoruz
Şimdi sıra geleceğimizi şekillendirmekte diyerek aynı kararlılıkla yeni projeler üretiyor, insan yaşamının bir parçası olan değişim, gelişim, dijitalleşme ve teknolojiyi yakından takip ediyoruz. 2022 yılında çalışmalarına başladığımız ve başlayacağımız; Teknopark, Crea Centers, Gençlik ve eğitim kampı, kültür merkezi niteliğinde iki yeni kütüphane, yeni prestij caddeler, spor kompleksleri ve okular, sosyal tesisler ve orman okulu, kapalı otopark ve emniyet binası, sosyal medya akademisi, espor merkezi ve oyun girişimciliği merkezimizle 7’den 70’e tüm Çekmeköylülere hitap edecek projelerimizle vatandaşlarımızın hizmetinde olacağız. Sizlerden aldığımız güçle, gelenekten geleceğe daha yaşanılabilir bir Çekmeköy için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.
Tarlada İzimiz Harmanda Yüzümüz Var
Büyük Çekmeköy ailem; 13 yılı anlatmaya aslında kelimeler yetmez. İlçemizin her sokağında, her caddesinde izimiz var. Tabiri caizse tarlada izimiz harmanda yüzümüz var. Çıktığımız bu kutsal yolda sokağı süpüren kardeşimden, özverili çalışmalar yapan mesai arkadaşlarıma ve başkan yardımcılarımıza kadar emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Ayrıca bu şehirde halkımıza hizmet ederken ebediyete uğurladığımız yol arkadaşlarımıza da sizlerin huzurunda Allah’tan rahmet diliyorum.
Birlik, beraberlik, sevgi ve muhabbetle Çekmeköy’ün yarınları için mücadele etmeye devam edeceğiz.
Ahmet POYRAZ
Çekmeköy Belediye Başkanı
Ahmet POYRAZ
Çekmeköy Belediye Başkanı
1964 yılında, Rize'nin Çayeli ilçesinde doğmuştur.
Eğitim hayatının ilk ve ortaokul öğrenimini İstanbul’da, lise öğrenimini Rize’de, yüksek tahsilini de yurtdışında tamamlamıştır.
Tahsil hayatından sonra dedesinin kurduğu aile şirketlerinde yöneticilik yapmıştır.
Siyasi kariyerine 2003 yılında AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı olarak başlamıştır.
İki dönem bu görevi yürütmüş ve 2008 yılında Çekmeköy Belediye Başkanlığı için görevinden ayrılmıştır.
2009 yerel seçimlerinde kurucu Çekmeköy Belediye Başkanı olan Ahmet Poyraz, 2014 ve 2019 yerel seçimlerinde de seçilerek, üç dönemdir bu görevi yürütmektedir.
Evli olan Ahmet Poyraz üç çocuk babasıdır.