a) Yol Bakım, Onarım, Projelendirme ve Yapım İşleri
b) Altyapı Hizmetleri
c) Kışla Mücadele
ç) Trafik ve Sinyalizasyon Hizmetleri
d) İnşaat Bakım, Onarım, Projelendirme ve Yapım İşleri, Hizmet Binalarının Büyük Onarım ve Bakım İşleri
e) İhale ve Satın Alma İşlemleri
Organizasyon şeması yukarıdaki gibidir. Büyütmek için üzerine tıklayın.
T.C.
ÇEKMEKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞI FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ
GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ
BİRİNCİ BÖLÜM
Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar
Amaç
MADDE 1 - Bu yönetmeliğin amacı, Fen İşleri Müdürlüğünün kuruluş, görev, yetki ve sorumlulukları ile çalışma usul ve esaslarını düzenlemektir.
Kapsam
MADDE 2 - Bu yönetmelik, Fen İşleri Müdürlüğündeki personelin görev, yetki ve sorumlulukları ile çalışma usul ve esaslarını kapsar.
Dayanak
MADDE 3 - Bu yönetmelik; 22.02.2007 tarih ve 26442 sayılı resmi gazetede yayımlanan “Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelik” ile 5393 sayılı Belediye Kanunu, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu ve ilgili mevzuat hükümlerine istinaden hazırlanmıştır.
Tanımlar
MADDE 4 - Bu yönetmeliğin uygulanmasında;
Başkan: Çekmeköy Belediye Başkanını,
Belediye: Çekmeköy Belediye Başkanlığını,
Müdür: Fen İşleri Müdürünü,
Müdürlük: Fen İşleri Müdürlüğünü,
Personel: Müdürlüğe bağlı çalışanların tümünü, İfade eder.
İKİNCİ BÖLÜM
Teşkilat ve Bağlılık
Teşkilat
MADDE 5 -
1. Fen İşleri Müdürlüğünün personel yapısı aşağıdaki gibidir.
a. Müdür
b. Şef
c. Memurlar
d. İşçiler
e. Diğer Personel
2. Müdürlüğün teşkilat yapısı aşağıdaki gibidir
a. Müdür
b. İhale İşleri ve Kesin Hesap Şefliği
c. Proje ve Uygulama Şefliği
d. Yol Bakım Onarım ve Atölye Şefliği
e. Ulaşım Planlama, Altyapı Uygulama ve Kontrol Şefliği
f. İdari İşler Şefliği
3. Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına İlişkin Esaslar çerçevesinde birimlerin hizmet alanları, görev ve sorumluluklarına paralel olarak ihtiyaç duyulan nitelik ve sayıda, iş ve işlemlerin daha etkin ve verimli yürütülebilmesi için birim amirinin talebi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün teklifi ve Belediye Başkanının onayı ile kadro karşılığı olmaksızın hizmet gereği “Büro Sorumlusu” ve “ Yönetici Yardımcısı” görevlendirilmesi yapılabilir.
4. Birimlerin iç organizasyon yapılarının teşkili, söz konusu birimde görev yapmakta olan kadrolu Şefler dâhil olmak üzere Yönetici Yardımcısı ve Büro Sorumlusunun görev, yetki ve sorumlulukları ilgili birim amirinin teklifi ve bir üst amirin onayı ile gerçekleştirilecek bir iç düzenlemeyle geçerlilik kazanır.
Bağlılık
MADDE 6 - Fen İşleri Müdürlüğü, Belediye Başkanına veya görevlendireceği Başkan Yardımcısına bağlıdır. Başkan, bu görevi bizzat veya görevlendireceği kişi eliyle yürütür.
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
Görev, Yetki ve Sorumluluk
Müdürlüğün Görevleri
MADDE 7 -
1. Stratejik plana, yıllık performans programına, yatırım programına ve müdürlük bütçesine uygun olarak çalışmaları yürütmek.
2. İlçe genelinde tüm cadde ve sokaklarda; bordür tretuvar ve asfalt yenileme ve eksikliklerinin tespitini yapmak. Yapılan tespitler doğrultusunda gerekli bordür tretuvar ve asfalt çalışmalarını yürütmek.
3. Belediye tarafından ihale yoluyla yapılan binaların (hizmet binaları, kreş, okul, kültür merkezi v.b.) yapım ve kontrol işlemlerini yürütmek.
4. Belediyemize ait hizmet binalarının büyük ölçekteki bakım onarımları ile ilçemizdeki kamu binalarının bakım onarım, tadilat talepleri ile ilgili tespitleri yapmak, projelendirmek, yapım ve kontrol işlemlerini yapmak.
5. İhtiyaç olduğu tespit edilen cadde ve sokaklarda yağmur suyu kanalı yapmak. Yağmursuyu kanalı bulunan cadde ve sokaklarda gerekli görülmesi halinde yağmur suyu ızgarası yapmak. Mevcut yağmur suyu kanalı ve ızgaralarının rutin temizliğini yapmak.
6. Uygulama İmar Planlarına göre oluşturulan yeni yolları açmak ve bu yolların asfalt, bordür tretuvarlarını yapmak.
7. Yol Kırmızı kot proje ve onay işlemlerini yapmak.
8. Gerekli görülen yerlerde taş duvar, betonarme, perde duvar, demir korkuluk, istinat duvarı tasarlama, projelendirme ve yapım işlerini gerçekleştirmek.
9. Kamu kurum ve kuruluşlarından gelen taleplere, Müdürlüğün yürütmekte olduğu çalışmalar dahilinde yardımcı olmak.
10. Kış mevsiminde karla mücadele çalışmalarını yürütmek.
11. İlçemizdeki caddelerin yaya ve araç trafiği için, hem daha konforlu hem de ticari açıdan gelişimin sağlanabilmesi için prestij caddeler yapmak.
12. Belediyede ki tüm müdürlüklerin ihale iş ve işlemlerini yürütmek.
13. Altyapı tranşe kazılarının denetimini yapmak, bu konuda tüm altyapı kurumları ve İ.B.B. ile koordinasyonu sağlamak.
14. İ.B.B. Altyapı Kurumları ve diğer kurumların ilçemize yapması gereken yatırımları ve ihtiyaçları tespit etmek ve bu yatırımların yapılmasında koordinasyonu sağlamak.
15. İhtiyaç duyulan noktalarda İ.B.B. ile koordinasyon sağlayarak UTK kararı aldırmak ve alınan UTK kararı doğrultusunda kavşak düzenlemesi yapmak veya yaptırmak.
16. Hız Kesici Kasis taleplerini İ.B.B. Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğüne iletmek.
17. Kanalizasyon hattı olmayan bölgelerde bulunan fosseptik kuyularının boşaltılması için vidanjör hizmeti (ücretli) sağlamak.
18. İhtiyaç olması durumunda yollara stabilize, asfalt kırığı vb malzeme serilmesi ve sıkıştırılması işlemlerinin yapılmasını sağlamak.
19. Başkanlıkça uygun görülmesi halinde ilçe genelinde bulunan okul, cami, cemevi, ibadethane v.b. bakım ve onarımlarını yürütmek.
20. İlçe sınırlarında inşaatları tamamlanarak iskan aşamasına gelen binalara ait yapılan başvurulara istinaden bordür tretuvar uygunluk yazısı standartlarına uygun olarak gerekli denetimleri yapar, uygun görülmesi halinde uygunluk yazısını İlgili Müdürlüğüne iletmek.
21. Yapılacak tüm projelerde ve imalatlarda, 5378 Sayılı Engelliler Kanunu ve İlgili Yönetmeliklerine uygun erişebilirlik ile ilgili oluşturulan komisyonlarda görev almak ve bu husustaki tüm çalışmaları izlemek, raporlamak, ilgili mercilere bilgi vermek.
Müdürlük Yetkisi
MADDE 8 - Fen İşleri Müdürlüğü, bu yönetmelikte sayılan görevleri yürürlükteki mevzuat ve 5393 sayılı Belediye Kanununa dayanarak Belediye Başkanı tarafından kendisine verilen tüm görevleri, ilgili mevzuat çerçevesinde yapmaya yetkilidir.
Müdürlüğün Sorumluluğu
MADDE 9 - Fen İşleri Müdürlüğü, Belediye Başkanınca verilen ve bu yönetmelikte tarif edilen görevler ile yürürlükteki ilgili mevzuatta belirtilen tüm görevleri, plan, program, genel prensipler ve mevzuat kurallarına göre tam ve zamanında gereken özen ve çabuklukla yerine getirmekle sorumludur.
Müdürün Görev, Yetki ve Sorumluluğu
MADDE 10 -
1. Fen İşleri Müdürlüğünü Başkanlık Makamına karşı temsil eder.
2. Müdürlük hizmetlerinin zamanında, verimli ve düzenli bir şekilde yürütülmesini sağlamak.
3. Fen İşleri Müdürlüğünün, Harcama Yetkilisi, Müdürlük personelinin 1. sicil ve disiplin amiridir.
4. Müdürlüğü ile diğer müdürlükler arasındaki koordinasyonu sağlamak.
5. Müdürlük içi yönergeler yayınlamak, çalışanlar arası görev bölümü yapmak, personelin izin, hastalık v.b. durumlarında yerine başka bir personelin görevlendirilmesi ve hizmetlerin aksamaması için gerekli tedbirleri almak
6. Yasalarla verilen her türlü ek görevi yapmak.
Şeflerin Görev, Yetki ve Sorumluluğu
MADDE 11 -
1. Şefliği Müdürlük Makamına karşı temsil eder.
2. Şefliğin yönetiminde tam yetkili kişidir.
3. Şefliğine tanımlanmış tüm işleri koordine eder, etkili ve verimli bir şekilde sonuçlanmasını sağlar.
4. Şefliğin Gerçekleştirme Görevlisidir.
5. Yapılacak tüm çalışmalarla ilgili diğer şefliklerle ve diğer kurumlarla koordinasyonu sağlar.
6. Şefliğin yıllık Performans Programını ve buna bağlı olarak yıllık Bütçesini hazırlar.
7. Performans Hedefleri, İş kapasitesi ve Faaliyet alanlarını dikkate alarak günlük, haftalık, aylık ve yıllık çalışma planları hazırlar ve bu planların uygulanmasını sağlar.
8. Yatırım programı dahilinde ihalesi yapılacak işlere ait ihale dosyalarını hazırlar.
9. 01.07.2005 tarih ve 5378 sayılı Engelliler Hakkında Kanun kapsamında yol ve kaldırımlarda erişilebilirlikle ilgili oluşan sorunları çözmek ve ilgili kurumlarla çözülmesini sağlar.
10. Yapılan çalışmalarla ilgili tüm bilgileri dijital sisteme girmek veya girilmesi için ilgili bürolara göndererek faaliyet raporuna altlık oluşturur.
11. Seri Nokta, telefon, sosyal medya, dilekçe ile ya da şahsen gelen talep ve şikayetleri bölge mühendisleri vasıtasıyla zamanında cevaplar/cevaplanmasını sağlar.
12. Günlük, haftalık, aylık iş programları yaparak işlerin bir plan dahilinde yürütülmesini sağlar.
13. Birim amirine ve ilgili birimlere verilmek üzere, görev alanı ile ilgili; günlük, haftalık, aylık ve yıllık raporları düzenler.
14. Birimindeki personelin performansını ölçmek, izlemek ve personelin sürekli gelişimini sağlamak. İhtiyaç duyulan alanlarda personelin eğitim almasını sağlar.
15. Şeflikten ayrılacak veya görev yeri değişecek olan personelin zimmetinde bulunan iş ve evrakları bir zabıt ile teslimini sağlar.
16. Performans Hedefleri ve Bütçesine göre bir yıl boyunca kullandığı kaynakları ve yaptığı faaliyetleri gösteren “Yıllık Faaliyet Raporu’nu hazırlar.
17. Yapılan tüm imalatların çevre ve iş güvenliğine uygun olarak tertipli ve düzenli yürütülmesini sağlar.
18. Müdür tarafından verilen diğer görevleri ilgili mevzuat çerçevesinde yapar.
19. Yasalarla verilen her türlü ek görevi yapar.
İhale ve Kesin Hesap Şefliğinin Görev, Yetki ve Sorumluluğu
MADDE 12 -
1. Müdürlüğün yatırım programı doğrultusunda ve 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu esaslarına göre ihale yolu ile temin edilecek mal, hizmet, yapım ve danışmanlık işlerinin; İhale İşlem dosyalarını hazırlar.
2. İhale İlanlarını hazırlar ve ilan eder.
3. İhale sürecindeki yazışmaları yapar, sözleşmenin imzalanmasını sağlayarak ilgili şefliğe/kontrol görevlisine teslim eder.
4. İhale sürecinde gelen şikâyetleri değerlendirir ve en kısa sürede şikâyetleri sonuçlandırarak ihale işlemlerini tamamlar.
5. Müdürlük ihalelerinin kesin hesap işlemlerini yapar.
6. Belediye Başkanlığımızın diğer birimlerinden gelen 4734 sayılı Kamu İhale Kanununa tabi ihalelerinin;
a. İhale dosyalarının idari şartnameleri ve onay belgeleri ile ilgili olarak gerekli incelemeleri yapmak.
b. İhale ilanlarını hazırlamak ve gerekli yerlerde yayınlanmasını sağlamak.
c. İhale komisyonlarının sekreterya hizmetlerini sağlamak.
d. İhale dosyasının müdürlüğe intikalinden ihale sonucu ihale yetkilisine sunulmasına kadar olan süreçte ihale ile ilgili yazışmaları yapar.
İhale Büro Şefliği, ihale işlemlerinin rekabet, eşitlik ve saydamlık ilkeleri çerçevesinde gerçekleştirilmesini sağlayan birimdir.
Proje ve Uygulama Şefliği
MADDE 13 -
1. Kentin doğal ve kültürel değerlerin evrensel koruma ilkeleri doğrultusunda yaşatılması ve canlandırılması için Prestij projelerin hazırlanması ile keşif, metraj ve şartnamelerini hazırlamak veya hazırlatmak bununla ilgili uzman kişilerden danışmanlık almak ve gerektiğinde danışma kurulları oluşturmak.
2. Belediye tarafından ihale yoluyla yapılan binaların (hizmet binaları, kreş, okul, kültür merkezi v.b.) yapım ve kontrol işlemlerini yürütmek.
3. Belediyemize ait hizmet binalarının büyük ölçekteki bakım onarımları ile ilçemizdeki kamu binalarının bakım onarım, tadilat talepleri ile ilgili tespitleri yapmak, projelendirmek, yapım ve kontrol işlemlerini yapmak veya ilgili şefliğe göndermek.
4. Projelendirilecek alanın projeye hazır hale getirilmesini sağlamak için ilgili yazışmaları gerçekleştirmek ve koordinasyonu sağlamak.
5. Uygulama İmar Planlarına göre oluşturulan açılan yeni yolların asfalt, bordür-tretuvarını ve yol çizgilerini yapmak.
6. Genişletilmesi gereken yolların genişletilmesini ve tesviyelerinin yapılmasını, mevcut yolların imar planına uygun hale getirilmesini sağlamak.
7. Gerekli yerlere istinat duvarı ve merdivenli yol, taş duvar, betonarme, perde duvar, korkuluk v.b. sanat yapılarının yapılmasını sağlamak.
8. Prestij Cadde-Sokak uygulamalarını koordine etmek.
9. Yapılan çalışmaların başlama/bitiş aşamalarını, metrajlarını, eski ve yeni hallerini gösterir resimleri ve ilgili tüm bilgileri dijital sisteme girmek veya girilmesi için ilgili bürolara göndererek faaliyet raporuna altlık oluşturmak.
10. Yapılan tüm imalatların tekniğine uygun ve süresinde yapılmasını sağlamak.
11. Yapılan imalatlarla ilgili hakedişlere altlık olarak metraj ve ataşmanların hazırlanması ve hakedişlerin detaylı incelenmesini sağlamak.
12. Yapılan tüm işlerin tekniğine uygun ve süresinde yapılmasını sağlamak.
13. Harita işleri;
a. Kırmızı Kot Yol Projelerini hazırlamak.
b. Müdürlük çalışmalarında kullanılmak üzere gereken durumlarda hali hazır harita alımlarının yapılmasını sağlamak.
c. Müdürlük çalışmalarında aplikasyon yapmak.
d. Şuulandırma ve kamulaştırma işlemleri ile ilgili mahkemelere intikal eden konularda mahkemelerce istenen evrakların teminini sağlamak ve ilgili mahkemeye bilgileri bildirmek.
e. Müdürlük İhale dosyalarında gerekli harita kontrollerini yapmak.
f. Şefliklerden gelen verilerin girişini yapmak ve güncel tutulmasını sağlamak.
g. Birim amirine ve ilgili birimlere verilmek üzere, görev alanı ile ilgili; günlük, haftalık, aylık ve yıllık raporları düzenlemek.
14. Müdür tarafından verilen diğer görevleri ilgili mevzuat çerçevesinde yapmak.
Yol Bakım Onarım ve Atölye Şefliği
MADDE 14 -
1. Belediye sınırları içerisinde yürürlükteki imar planlarına uygun olarak yeni yolların açılmasını sağlamak.
2. Yolların genişletilmesi ve tesviyelerinin yapılmasını, mevcut yolların imar planına uygun hale getirilmesini sağlamak.
3. Müdürlük emrinde görevli işçi personel ile ve/veya ihale yolu ile asfalt kaplama, asfalt yama, bordür tretuvar, yağmur suyu ızgarası ile muayene bacası yapım, bakım ve onarım işlemlerini yapmak.
4. İhalesi gerçekleştirilen işlerin şartnamelere uygun olarak yapımını takip ve kontrol etmek.
5. Yapılan çalışmaların başlama/bitiş aşamalarını, metrajlarını, eski ve yeni hallerini gösterir resimleri ve ilgili tüm bilgileri dijital sisteme girmek veya girilmesi için ilgili bürolara göndererek faaliyet raporuna altlık oluşturmak.
6. Bölge mühendisleri vasıtasıyla yapılan tüm imalatlarla ilgili talep ve şikâyetlere cevap vermek.
7. Karlanma ve buzlanmaya karşı gerekli önlemleri almak, tuzlama ve kar küreme çalışmalarını yapmak.
8. İlgili müdürlüğün talebi halinde kaçak veya ruhsata aykırı yapıların yıkım işlemlerinde, makine ve her türlü araç ve gereci yıkımı gerçekleştirmek amacı ile ilgili müdürlüğün emrine vermek.
9. Kanalizasyon hattı olmayan bölgelerde bulunan fosseptik kuyularının boşaltılması için vidanjör hizmeti (ücretli) sağlamak.
10. Müdürlüğe bağlı araç ve iş makinelerinin ihtiyaçlarını zamanında tespit etmek.
11. 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu ve Yönetmeliğine uygun olarak araç-gereç, yedek parça, malzeme, makine ve aletlerin toplu ve programlı alımlarını tespit etmek ve şartnameleri hazırlamak.
12. Bünyesindeki Araç ve iş makinelerinin sicil dosyalarını tutmak, ruhsat, trafik tescil, sigorta, egzost ve fenni muayene, kaza trafik mevzuatından kaynaklı iş ve işlemleri takip etmek, düzenlemek ve raporlamak.
13. Araçların karıştığı trafik kazalarına ait raporları tanzim etmek, demirbaş eşyanın zimmet kayıtlarını tutmak, sarf malzeme temin ve çıkışlarını yapmak ve bunlarla ilgili durum hakkında müdürlük makamına bilgi vermek.
14. Araç ve iş makinelerinde oluşan arızaların tespitini, bakım ve onarımının yapılmasını sağlamak. Bu amaçla kurulmuş olan atölye ihtiyaçlarını temin etmek ve verimli çalışmalarını sağlamak. Atölyede yapılamayacak olanların dış piyasaya sevkinin yapılmasını sağlamak, yedek parça ihtiyacının tespiti ve temininin yapılmasını sağlamak, yapılan iş ve işçiliklerle alınan yedek parçaların kontrol ve kabulünü yapmak.
15. İlçe dışında görevlendirilen araçların taşıt görev emri formlarını hazırlamak ve tasnifini sağlamak
16. Atölyenin yürüttüğü iş ve işlemlerin günlük kayıtlarını tutmak, raporlandırmak; araç ve iş makinelerinin çalışma raporları, atölye çalışma raporları ve iş emirlerinin, yedek parça, akaryakıt sarfiyatlarının kayıt altına alınması günlük ve aylık olarak raporlanması işlerini yapmak.
17. Müdürlük uhdesinde yer alan tüm resmi ve kiralık araç – gereç ve ekipmanların aylık listesini güncellemek.
18. Yıl sonunda maliyet çalışması yaparak, ekonomik ömürleri dolmuş araçların 237 sayılı Taşıtlar Kanununa göre kayıttan düşürülmesi işlerini yürütmek.
19. Belediyenin terkin ve diğer yollarla hurdaya ayrılan malzemelerini toplayarak muhafaza etmek ve satış işlemine hazır hale getirilmesini sağlamak.
20. Müdürlüğe bağlı araçların sevk ve idaresinde araç/iş makinesi ve şoför/operatörleri görevlendirmek, akaryakıt alımını takip etmek. OGS/HGS gibi geçiş cihazlarının takibini yapmak.
21. Müdürlük bünyesinde görev yapan şoför ve operatörlerin mesleki eğitimlerini yaptırmak.
22. Müdürlüğe ait tüm depolarla ilgili gerekli iş ve işlemleri yürütmek.
a. Müdürlüğe ait tüm depolardan ve içerisindeki malzemelerden sorumlu olmak.
b. Depo kayıt defterlerinin düzenli tutulmasını sağlamak.
c. Depoların temizlik ve bakımlarını yaptırmak.
d. Depodan talep edilen malzemelerin zamanında verilmesini sağlamak.
e. Depolardaki stokları takip etmek.
f. Depolardaki stokların azalması halinde müdürlüğe bilgi vermek ve talep etmek.
23. Yapılan tüm işlerin tekniğine uygun ve süresinde yapılmasını sağlamak.
24. Müdür tarafından verilen diğer görevleri ilgili mevzuat çerçevesinde yapmak.
Ulaşım Planlama ve Altyapı Uygulama Şefliğinin Görev, Yetki Ve Sorumluluğu
MADDE 15 -
1. İlçe sınırları içerisinde ulaşım yol ağının daha etkin ve verimli kullanılmasını sağlayarak araç ve yaya trafiğinin düzenli ve güvenli hale getirilmesi amacıyla Trafik Sirkülasyonu ve Geometrik Düzenleme Uygulama Projeleri üretmek.
2. Hazırlanan Trafik Sirkülasyonu ve Geometrik Düzenleme Uygulama projelerini İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğünün ve Ulaşım ve Trafik Düzenleme Komisyonunun (UTK) onayına sunmak ve takibini yapmak.
3. Trafik Düzenleme Komisyonunca Karar alınan Geometrik Düzenleme Projelerinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulamasını sağlamak veya projenin uygulanması için gerekli imalatları yapmak veya yaptırmak.
4. İlçe genelinde sinyalizasyon, yaya geçidi, trafik işaretleri, levhalar ve diğer trafik unsurlarıyla ilgili talep ve önerileri teknik çalışma ile beraber İstanbul Büyükşehir Belediyesinin ilgili birimlerine ileterek koordinasyon sağlamak.
5. İETT Otobüsü, Halk Otobüsü ve Minibüs hatları gibi toplu ulaşım ile ilgili kurumlardan ve vatandaştan gelen talepleri değerlendirmek ve öneriler geliştirmek. İETT ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Toplu Ulaşım Müdürlüğü ile koordinasyon sağlamak, Ulaşım Koordinasyon Merkezine (UKOME) görüş hazırlamak.
6. Ulaşımla ilgili olarak harita ve arazide tespitler yaptırarak plan ve kadastral yolların uyumluluğunu sağlamak üzere çalışmalar yapmak ve bu bilgileri ilgili birimlerle paylaşmak.
7. Şefliği görevleri uhdesinde kalan konularla ilgili olarak ( trafik levhası, trafik işaret ve işaretçileri v.b.) tespit ekipleri kurarak teknik inceleme yapılmasını sağlamak ve elde edilen verilerin işlenerek yatırım programlarında ve bakım onarım programlarında kullanılmak üzere ilgili birimlerle paylaşılmasını sağlamak.
8. Otopark olabilecek yerlerin tespitinin yapılarak ilgili birimlerle koordinasyon sağlamak.
9. Açık otopark uygulamalarına görüş vermek veya imalatını yapmak.
10. İlçe genelinde yollarda yol çizgi çalışmalarını yapmak, yaptırmak.
11. İlçede yağmursuyu altyapı ihtiyaçlarını tespit ederek projelendirmek veya projelendirilmek üzere ilgili Kuruma/Müdürlüğe/Şefliğe göndermek, yağmursuyu kanalları yapmak.
12. Yapılacak tüm çalışmalarla ilgili diğer şefliklerle ve diğer kurumlarla koordinasyonu sağlamak.
13. Yapılan yağmursuyu kanalı çalışmalarının başlama/bitiş aşamalarını, metrajlarını, eski ve yeni hallerini gösterir resimleri ve ilgili tüm bilgileri dijital sisteme girmek veya girilmesi için ilgili bürolara göndererek faaliyet raporuna altlık oluşturmak.
14. Yapılan yağmursuyu imalatlarının tekniğine uygun ve süresinde yapılmasını sağlamak.
15. Yapılan imalatlarla ilgili hakedişlere altlık olarak metraj ve ataşmanların hazırlanması ve hakedişlerin detaylı incelenmesini sağlamak.
16. Yapılan tüm imalatların çevre ve iş güvenliğine uygun olarak tertipli ve düzenli yürütülmesini sağlamak.
17. Belediyemiz tarafından yapılan yağmursuyu altyapı yatırımlarının tamir, bakım ve onarım işlerini yaptırmak, imalat gerektiren yerlerin imalatını yapmak üzere ihaleye çıkmak.
18. Baca imalatı, baca tamiri, baca kapağı yenileme, baca düşürme veya yükseltme çalışmaları, yağmursuyu ızgara imalatı yapılmasını sağlamak.
19. İlçe genelindeki mevcut yağmursuyu kanallarının ve ızgaralarının periyodik olarak temizliklerinin ve bakım onarımlarının yapılmasını sağlamak.
20. İlçe genelinde cadde, sokak, park ve satıhlarında yapılacak kazılar için uygun olan ruhsatlara onay vermek.
21. Verilen ruhsatlı çalışmaları denetler, kazılan güzergahların eski haline getirilmesini takip eder, olumsuzluğu gidermeyenler, kaçak kazı yapanlara yasal işlem yaparak cezai müeyyideler uygular/uygulatır.
22. İlçe sınırlarında inşaatları tamamlanarak iskan aşamasına gelen binalara ait yapılan başvurulara istinaden bordür tretuvar uygunluk yazısı standartlarına uygun olarak gerekli denetimleri yapar, uygun görülmesi halinde uygunluk yazısını İlgili Müdürlüğüne iletmek.
23. İlçe genelinde altyapı kurumları ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yatırımları takip etmek.
24. Yapılan tüm işlerin tekniğine uygun ve süresinde yapılmasını sağlamak.
25. Müdürlük tarafından yapılan veya yaptırılan işlerin parsel bazında katılım paylarını tespit ederek Mali Hizmetler Müdürlüğüne bildirmek.
26. 3194 Sayılı İmar Kanunun 23. Maddesi ve yönetmeliklerinde belirtilen işlemleri yürütmek.
27. Müdür tarafından verilen diğer görevleri ilgili mevzuat çerçevesinde yapmak.
İdari İşler Şefliği Görev, Yetki ve Sorumluluğu
MADDE 16 -
1. Müdürlük bünyesinde yapılan işlerin, mevzuata uygun, gecikmesiz ve eksiksiz olarak yürütülmesinde müdürlük makamına karşı sorumludur.
2. Birimler arası koordinasyonu sağlamak için koordinatörlük görevi yapar veya yaptırır.
3. Müdürlüğün tüm yazışmalarını, gelen-giden ve zimmetli evrak kayıt ve dağıtımını yapmak, yaptırmak; dosyalama düzeni ve müdürlük arşivini oluşturmak.
4. Her türlü genelge, tebliğ, yönetmelik ve başkanlık emirlerini ilgili personele duyurmak.
5. Personelin her türlü özlük işlerinin tam ve zamanında yapılmasını sağlamak.
6. Müdürlüğün talimatları doğrultusunda stratejik plan hazırlamak.
7. Aylık/ Yıllık faaliyet raporlarını hazırlamak, müdürlük çalışmaları ile ilgili sunumlar hazırlamak.
8. Entegre Yönetim Sistemi ve İç Kontrol Sistemiyle ilgili müdürlük çalışmalarını yürütmek ve ilgili müdürlükle koordinasyonu sağlamak.
9. Harcama birimi olarak müdürlüğün her türlü mali iş ve işlemlerini ilgili mevzuata göre yürütmek.
10. Müdürlüğe ait taşınır malların giriş, çıkış, kayıt, sayım, devir işleri ile yönetim hesabının oluşturulması işlemlerini bağlı bürolara yaptırmak.
11. Müdürlük arşivine giren, çıkan ve arşivde bulunan tüm dosyaların düzenli bir şekilde arşivlenmesi ve muhafazasını sağlamak.
12. Müdürlüğün avans ve kredi işlemlerini yürütmek.
13. Müdürlüğün haber yapılması istenilen faaliyetler ile proje ve özel programlar hakkında ilgili Müdürlüklere bilgi vermek.
14. İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatına uygun olarak birim içerisinde gerekli kontrolleri gerçekleştirmek, muhtemel iş kazası ve meslek hastalığı risklerini, tehlikeli durum vakalarını (kazaya ramak kala olayları) tespit etmek, gerekli önlemlerin alınmasını sağlamak.
15. Müdürlüğe havale edilen her türlü evrakın kanun, talimat bilgileri ve genelgeler çerçevesinde cevaplandırılması takibi ve dosyalama işlerinin düzenli yürütülmesini sağlar.
16. Müdürlükte bulunan demirbaş malzemelerin kayıtlarını tutmak ve kırtasiye malzeme ihtiyaçlarının temin edilmesini sağlamak.
17. Müdürlükte görevli işçi personelin fazla çalışma saatleri ile ilgili puantaj cetvellerini hazırlamak, yazışmalarını yapmak ve muhafaza etmek.
18. Müdürlükte görev yapan stajyer personelin gerekli iş ve işlemlerini yürütmek, puantaj cetvellerini hazırlamak ve yazışmalarını yapmak.
19. Seri Nokta, telefon, sosyal medya, dilekçe ile ya da şahsen gelen vatandaş taleplerini ilgili personele iletmek ve zamanında cevaplanmasını sağlamak.
20. Müdür tarafından verilen diğer görevleri ilgili mevzuat çerçevesinde yapmak.
Taşınır Kayıt Yetkilisi görev, yetki ve sorumluluğu
MADDE 17 -
1. Müdürlüğün edinilen taşınırlarının muayene ve kabulü yapılanları cins ve niteliklerine göre sayarak doğrudan tüketilmeyen ve kullanıma verilmeyen taşınırları sorumluluğundaki ambarlarda muhafaza etmek.
2. Muayene ve kabul işlemi hemen yapılamayan taşınırları kontrol ederek teslim almak, kesin kabulü yapılmadan kullanıma verilmesini önlemek.
3. Taşınırların giriş ve çıkışına ilişkin kayıtları tutmak, bunlara ilişkin belge ve cetvelleri düzenlemek, konsolide görevlisine göndermek.
4. Tüketime ve kullanıma verilmesi uygun görülen taşınırları ilgililere teslim etmek.
5. Taşınırların yangına, ıslanmaya, bozulmaya, çalınmaya ve benzeri tehlikelere karşı korunması için gerekli tedbirleri almak ve alınmasını sağlamak.
6. Ambar sayımını ve stok kontrolünü yapmak, harcama yetkilisince belirlenen asgarî stok seviyesinin altına düşen taşınırları harcama yetkilisine bildirmek.
7. Harcama biriminin malzeme ihtiyaç planlamasının yapılmasına yardımcı olmak.
8. Kayıtlarını tuttuğu taşınırların yönetim hesabını hazırlamak, harcama yetkilisine sunmak üzere Birim Taşınır Kontrol Yetkilisine teslim etmek.
9. Kullanımda bulunan dayanıklı taşınırları bulundukları yerde kontrol etmek ve sayımlarını yapmak ve yaptırmak.
10. Sorumluluklarında bulunan ambarlarda kasıt, kusur, ihmal veya tedbirsizlikleri nedeniyle meydana gelen kayıp ve noksanlardan sorumlu olmak.
11. Kullanıma verilen taşınırları Taşınır Teslim Belgesi düzenleyerek kullanıcıya teslim etmek.
12. Dönemsel Tüketim Raporlarını (3 aylık) hazırlayarak en geç dönemin son iş günü Mali Hizmetler Müdürlüğüne göndermek.
13. Sorumluluklarında bulunan ambarları devir ve teslim etmeden görevlerinden ayrılmamak.
Taşınır Kontrol Yetkilisi görev, yetki ve sorumluluğu
MADDE 18 -
1. Taşınır kayıt yetkilisinin yapmış olduğu kayıt ve işlemler ile düzenlediği belge ve cetvellerin mevzuata ve mali tablolara uygunluğunu kontrol etmek.
2. Taşınır kayıt yetkilisinin hazırlamış olduğu Harcama Birimi Taşınır Yönetim Hesabı Cetvellerine imza atmak.
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
Görev ve Hizmetlerin İcrası
Görevlerin Alınması
MADDE 22 -
Müdürlüğün tüm elamanlarına verilen belgeler, dosyalar ve tüm işler zimmet defterine kaydedilerek ilgilisine verilir.
Görevin Planlanması
MADDE 23 -
Fen İşleri Müdürlüğündeki iş ve işlemler Müdür tarafından düzenlenen plan dahilinde yürütülür.
Görevin Yürütülmesi
MADDE 24 -
Müdürlükte görevli tüm personel, kendilerine verilen görevleri yasa ve yönetmelikler doğrultusunda gereken özen ve süratle yapmak zorundadır.
BEŞİNCİ BÖLÜM
İşbirliği ve Koordinasyon
Müdürlük birimleri arasında işbirliği
MADDE 25 -
1. Müdürlük dahilinde çalışanlar arasındaki işbirliği ve koordinasyon, Müdür tarafından sağlanır.
2. Müdürlüğe gelen tüm evraklar toplanıp konularına göre dosyalandıktan sonra müdüre iletilir.
3. Müdür, evrakları gereği için ilgili personele tevzi etmesi için şefliğe gönderir.
4. Bu Yönetmelikte adı geçen görevlilerin ölüm hariç herhangi bir nedenle görevlerinden ayrılmaları durumunda görevleri gereği yanlarında bulunan her türlü dosya, yazı ve belgeler ile zimmeti altında bulunan eşyaları bir çizelgeye bağlı olarak yeni görevliye devir teslimini yapmaları zorunludur. Devir-teslim yapılmadan görevden ayrılma işlemleri yapılmaz.
5. Çalışanın ölümü halinde, kendisine verilen yazı, belge ve diğer eşyalar birim amirinin hazırlayacağı bir tutanakla yeni görevliye teslim edilir.
Diğer kurum ve kuruluşlarla koordinasyon
MADDE 26 -
1. Müdürlükler arası yazışmalar Müdür’ ün imzası ile yürütülür.
2. Müdürlüğün, Belediye dışı özel ve tüzel kişiler, Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Kamu Kurum ve Kuruluşları ve diğer şahıslarla ilgili gerekli görülen yazışmalar; Müdür ve Başkan Yardımcısının parafı Belediye Başkanının veya yetki verdiği Başkan Yardımcısının imzası ile yürütülür.
ALTINCI BÖLÜM
Evraklarla İlgili İşlemler ve Arşivleme
Gelen giden evrakla ilgili yapılacak işlem
MADDE 27 -
1. Müdürlüğe gelen evrakın önce kaydı yapılır. Müdür tarafından ilgili personele havale edilir. Personel evrakın gereğini zamanında ve noksansız yapmakla yükümlüdür.
2. Evraklar ilgili personele zimmetle ve imza karşılığı dağıtılır. Gelen ve giden evraklar ilgili kayıt defterlerine sayılarına göre işlenir, dış müdürlük evrakları yine zimmetle ilgili Müdürlüğe teslim edilir. Müdürlükler arası havale ve kayıt işlemleri elektronik ortamda yapılır.
Arşivleme ve dosyalama
MADDE 28 -
1. Müdürlüklerde yapılan tüm yazışmaların birer sureti konularına göre tasnif edilerek ayrı klasörlerde saklanır.
2. İşlemi biten evraklar arşive kaldırılır.
3. Arşivdeki evrakların muhafazasından ve istenildiği zaman çıkarılmasından arşiv görevlisi ve ilgili amiri sorumludur.
YEDİNCİ BÖLÜM
Denetim
Denetim, personel sicil ve disiplin hükümleri
MADDE 29 -
1. Fen İşleri Müdürü tüm personelini her zaman denetleme yetkisine sahiptir.
2. Fen İşleri Müdürü 1. Sicil amiri olarak personelin yıllık sicil notlarını verir.
3. Fen İşleri Müdürü 1. Disiplin Amiri olarak disiplin mevzuatı doğrultusunda işlemleri yürütür.
4. Fen İşleri Müdürlüğünde çalışan tüm personelin izin, rapor, derece ve kademe ilerlemesi, ödüllendirme ve cezalandırma vb. işlemlere ilişkin belgeleri kapsayan gölge dosya tutulur.
SEKİZİNCİ BÖLÜM
Çeşitli ve Son Hükümler
Yönetmelikte hüküm bulunmayan haller
MADDE 30 -
1 İşbu yönetmelikte hüküm bulunmayan hallerde yürürlükteki ilgili mevzuat hükümlerine uyulur.
Yürürlük
MADDE 31 -
1 Bu yönetmelik 5393 sayılı Belediye Kanunun 23. Maddesi doğrultusunda, Belediye Meclisi tarafından onaylanmasından itibaren yürürlüğe girer ve yürürlükte bulunan 07.11.2019 tarih ve 2019/106 sayılı Meclis Kararı ile onaylanan Fen İşleri Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği yürürlükten kalkar.
Yürütme
MADDE 32 -
1 Bu yönetmelik hükümlerini Belediye Başkanı yürütür.
Madde Yol Katılım ve Kanal Katılım Onayı
Yol Projesi ve Kırmızı Kot Onayı
İş Bitirme Kabul Belgesi Verilmesi
Kanal Rabıt Bağlantısı
Kanal Rabıt Arıza ve Su Bağlantı Ruhsatları İçin;
Elektrik Bağlantı Ruhsatı İçin;
Yağmur Suyu Hattı Bağlantısı, İzolasyon ve Sondaj Kazısı
Resmi Kurumların Tranşe Ruhsatları
1.1.1. Yol Açma, Bakım-Onarım Çalışmaları
1.1.1.1. Yol Açma Çalışması
Alemdağ Nişantepe Mahallesi; Fatih Sultan Mehmet Caddesi devamı, Dumlupınar sokak devamı, Cumhuriyet Caddesi, Selim Sokak, İncir Sokak, Has Sokak’ta dahil olmak üzere 3900 m yol açma çalışması yapıldı.
Alemdağ Reşadiye Köyü; Reşadiye Şifa Sokakta 200 m yol açma çalışması yapıldı
Çekmeköy Merkez Mahallesi; Eski Üsküdar Caddesi Taha Sokak 200 m yol açma çalışması yapıldı. Adnan Kahveci Caddesi 1.100 m yol açma çalışması yapıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arkası ve bağlantılı sokaklarında yol açma çalışması 1600 m halen devam ediyor.
Taşdelen Aydınlar Mahallesi; Burçak sokakta 50.00 m yol açma çalışması yapıldı.
Taşdelen Güngören Mahallesi; Başaran sokakta 170.00 m yol açma çalışması yapıldı.
1.1.1.2. Agrega Ve Stabilize Malzeme Serimi Çalışması
Belediyemiz sınırlarındaki cadde ve sokaklarda bozulan yollara dolgu malzemesi olarak, asfaltlama çalışmalarında alt yapı malzemesi olarak kullanılmak ve gerektiği yerlerde serilmek üzere 1.500 ton stabilize malzeme ve 6.200 ton agrega alınmış ve gerekli yerlere serilerek kullanılmıştır.
Alemdağ Nişantepe Mahallesi; Cumhuriyet Caddesi, İncir Sokak (Erkek Lisesi Önü), Gül Sokak, Fulya Sokak, Orkide Sokak, Portakal Sokak, Kartopu Sokak, Gerdanya Sokak, Dumlupınar Sokak, Has sokak, toprak sokak, düz sokak, orman sokak ve bağlantılı sokaklarında olmak üzere toplam 3000.00 m stabilize serim ve Çiğdem Sokakta 1.000.00 m asfalt kırığı serim çalışması yapıldı.
Alemdağ Çatalmeşe Mahallesi; Dereboyu Caddesinde, 168.170,171.173,174. Farklı sokaklarda 1.400,00 m stabilize serimi yapıldı.
Alemdağ Reşadiye Mahallesi; Reşadiye Caddesi Kamerya Sokak, Hisar Sokak, Yeliz Sokak, Fırın Sokak, Dutluk Sokak ve Gürgen Sokakta olmak üzere toplam 1.800 m stabilize serim çalışması yapıldı.
Çekmeköy Merkez Mahallesi; Eski Üsküdar Caddesi Taha Sokak, Adnan Kahveci Caddesi, Atış Sokak, Durmuşoğlu Sokak, Aşıklar Çayırı Sokakta 1.600 m stabilize serimi yapıldı.
Taşdelen Aydınlar Mahallesi; Burçak sokak da 50,00 m stabilize serimi yapıldı.
Taşdelen Güngören Mahallesi; Başaran sokak da 170,00 m stabilize serimi yapıldı.
1.1.1.3. Asfalt Yol Tamiri Yapılması
Belediyemiz sınırlarındaki cadde ve sokaklarda bozulan yollarda asfalt yaması yapılması kapsamında ilçe bazında 6.000 ton asfalt yaması çalışmalarına başlanılmış ve bu çalışmalar tamamlanmıştır. (mahalle/sokak/miktar bazında bilgi)
1.1.1.4. Asfalt Yol Yapım ve Bakımı
22.500 ton asfalt yol yapım işi ihale edilmiş ve bu çalışmalarda bitirilerek tamamlanmıştır. (mahalle/sokak/miktar bazında bilgi)
Yapılan çalışmalarla ilçemizi çağdaş kentsel bir görünüme kavuşturmak, halkımıza Çekmeköy ilçesinde yaşamanın ayrıcalığını hissettirmek amaçlanmaktadır.
1.1.1.5. Bordür ve Tretuvar Yapım İşleri
Çekmeköy İlçesi Hamidiye, Mehmet Akif ve Mimar Sinan Mahalleleri’nde bordür ve tretuvar, Çamlık Merkez Mahallesi’nde bordür – tretuvar bakım ve onarım çalışmaları için projeler hazırlanmış ve bu mahallelerde bordür ve tretuvar çalışmaları yapılarak bu çalışmalar tamamlanmıştır.
Hamidiye Mahallesi: Hamidiye Mahallesi’nde 4.800 m beton bordür, 2.300 m drenaj taşı, 1.500 m oluklu bordür ve 25.500 m² parke taşı döşenmiştir.
Mehmet Akif Mahallesi: Mehmet Akif Mahallesi’nde 2.600 m beton bordür, 1.200 m drenaj taşı, 350 m oluklu bordür ve 14.500 m² parke taşı döşenmiştir.
Mimar Sinan Mahallesi: Mimar Sinan Mahallesi’nde 4.200 m beton bordür, 815 m drenaj taşı, 1.200 m oluklu bordür ve 12.000 m² parke taşı döşenmiştir.
1.1.1.6. Bordür – Tretuvar Bakım ve Onarımı
Çamlık Merkez Mahallesi’nde bordür – tretuvar bakım ve onarım çalışmalarında 5.000 m beton bordür ve 2.750 m² parke taşı döşenmiştir. 2009 yılında toplamda 16.600 m beton bordür, 4.315 m drenaj taşı, 3.050 m oluklu bordür ve 54.750 m² parke taşı döşenmiştir.
1.1.2. Dere Islah ve Temizlik Çalışmaları
1.1.2.1. Dere Temizliği
Alemdağ Merkez Mahallesi; Merkez Mahallesinde orman kenarında bulunan derede 150 m temizlik yapıldı.
Alemdağ Çatalmeşe Mahallesi; Çatalmeşe Mahallesinde bulunan derede 100 m dere temizliği yapıldı
Taşdelen Bölgesi; Palamut deresi Öztürk Caddesi altında köprü geçişleri ile birlikte 50 m dere temizliği yapıldı.
Çekmeköy Merkez Mahallesi; Köy içi deresinde köprü geçişleri ve etraflarında 1.000 m dere temizliği yapıldı
Çekmeköy Mehmet Akif Mahallesi; Kemerde deresinde dere geçişleri ve dere hattı boyunca 250 m dere temizliği yapıldı
1.1.2.2. Dere Geçişleri
Alemdağ Nişantepe Mahallesi; Dumlupınar Caddesi ve Caddeye bağlanan Sokakların dere üstünden geçen geçişlerinde 2*1000 lik çapta künkler döşenerek toplam 200 m olmak üzere dere geçişi yapılmıştır.
1.1.3. Atık Su -İçme Suyu -Yağmur Suyu Kanal Yapım ve Bakım Çalışmaları
1.1.3.1. Atık Su Kanal Hattı Çalışması
Alemdağ Nişantepe Mahallesi; Nişantepe Mahallesi Has Sokak’ta 400 m atık su kanal çalışması tarafımızdan yapıldı.
Çekmeköy Mimar Sinan Mahallesi; Emin Sokak ta bulunan Çekmeköy İlköğretim Okulunun kanal hattında bulunan sorundan dolayı İ.S.K.İ.’ye 100 m kanal hattı yaptırıldı.
Taşdelen Kirazlıdere Mahallesi; Fevzi Çakmak Caddesinde atık su kanalına ihtiyaç duyulduğundan İ.S.K.İ. ye 100 m kanal hattı yaptırıldı
Ömerli Koçullu Köyü; Koçullu Köyü ve Kadirova’da İ.S.K.İ. atık su kanal hattı yaptırıldı ve asfalt yama çalışması tamamlandı.
1.1.3.2. İçme Suyu Hattı Yapımı
Ömerli Koçullu Köyü: Koçullu Köyü ve Kadirova bölgelerinde İ.S.K.İ. ye içme suyu yaptırıldı ve hat tamamlandı ve asfalt çalışması devam ediyor
Alemdağ Reşadiye Köyü: Şehit Murat Caddesi ve bağlantılı sokaklarında içme suyu hattı bulunmaması sebebiyle İ.S.K.İ.’ye içme suyu hattı yaptırıldı.
1.1.3.3. Yağmursuyu Kanalı Yapılması
Çekmeköy merkez mahallesi Köroğlu ve Keçiağılı caddesinde yaklaşık 750 m, M. Sinan Caddeleri ve Necip Fazıl Caddesinde 705 m, Alemdağ Merkez Mahallesi Elmalı Sokak ve 145. Sokak ile Taşdelen Çamlık Mahallesi Buluş Sokak’ta toplam 600 m yağmursuyu kanalı yapılmıştır. Ayrıca Çekmeköy Çamlık Mahallesi sınırlarında bulunan Bahar Sokak’ta yağmursuyu kanalı yapımına ihtiyaç duyulmaktadır. İhtiyacı karşılamak üzere söz konusu iş ihale edilmiş toplam 418 m yağmursuyu kanalı yapılmıştır. İlçe sınırlarımız dâhilinde toplanda yaklaşık 2473 m yağmursuyu hattı yapılmıştır.
1.2. ÜST YAPI HİZMETLERİ
1.2.1. Taşdelen Ek Hizmet Binası Tadilatı
Taşdelen Ek Hizmet Binasının bakım onarım ve tadilatının yapılması için uygulama projeleri hazırlanarak, tamirat ve tadilat çalışmaları yapılmış ve neticesinde belediyemize kullanışlı, modern bir hizmet binası kazandırılmıştır.
1.2.2. Belediye Hizmet Binasının Yapımı Hazırlık Çalışmaları
Tüm birimlerin tek çatı altında toplanarak daha verimli bir hizmetin sunulabilmesi amaçlı Belediye Başkanlık Binası yapımına ihtiyaç duyulmaktadır. Bununla ilgili proje ve gerekli etütler daha önceden hazırlanmış olup, bina inşaatına başlanabilmesi için hafriyat alımı ve nakli işinin bitirilmesi gerekmiştir. Bu nedenle hizmette süreklilik ve verimlilik ilkesi gereği söz konusu belediye binasının yapılacağı alanda hafriyat alımı ve nakli çalışmaları 15.06.2009 tarihi itibariyle bitirilmiştir. Çalışma sonucunda aşağıda belirtilen iş kalemleri ve miktarlar gerçekleştirilmiştir.
Sıra No |
İmalatın Cinsi |
Miktarı |
1 |
Makine ile yumuşak ve sert küskülük kazılması (m3) |
12.000,00 |
2 |
Şantiye dışına kamyonla kazı malzemesi ve moloz nakli (Ton) |
24.000,00 |
1.2.3. Araç Garajı ve Depo Sahası Düzenlemesi
Alemdağ Ekşioğlu Mahallesi mezarlık yolu, su deposu yanında bulunan arazinin Çekmeköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne ait araç garajı ve depo sahası olarak düzenlenmiştir.
Fen İşleri Müdürlüğü İşlemlerinde Kişisel Verilerin İşlenmesine Yönelik
Aydınlatma Metni
Değerli vatandaşlarımız, Çekmeköy Belediyesi olarak kamusal hizmetlerimizi ve yükümlülüklerimizi yerine getirmek, vatandaşlarımıza hizmet vermek, bilgilendirmek, sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlemek gibi süreçlerimizde sizlere ait kişisel verileri işleyebilmekteyiz. Kişisel verileriniz 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) kapsamında veri sorumlusu olarak Çekmeköy Belediyesi tarafından işlenmektedir. Kişisel verilerinizi genel ilkelere uygun olarak işlediğimizi ve kişisel verilerin güvenliğini sağlamak üzere gerekli tedbirleri aldığımızı belirtmek isteriz. İşbu aydınlatma metni Fen İşleri Müdürlüğü faaliyetleri kapsamında işlenen kişisel verilerinize ilişkin sizleri bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır.
Ne Tür Veriler Topluyoruz?
Fen İşleri Müdürlüğü’nün süreçlerinde işlediğimiz kişisel veriler şunlardır;
o Kimlik bilgileriniz (Ad, soyad, doğum tarihi, şirket unvanı, imza, imza sirküsü/beyannamesi, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası, kimlik fotokopisi),
o İletişim bilgileriniz (Telefon numarası, elektronik posta adresi, adres),
o Mesleki deneyim bilgileriniz (Sicil numarası, Mesleki yetkinlik belgesi, Faaliyet Belgesi, Vergi Levhası, Oda Kayıt Belgeleri),
o Finansal bilgileriniz (Teminat mektubu, birim fiyat teklif mektubu, vergi/SGK borcu yoktur yazısı, hesap bilgisi, İBAN numarası, Ödeme Makbuzu)
o Hukuki işlem bilgileriniz (Veraset İlamı, adli makamlarla yazışmalardaki bilgiler, dava dosyasındaki bilgiler),
o Tapu bilgileriniz (Tapu bilgisi),
o Ceza mahkumiyeti ve güvenlik bilgileriniz (Adli sicil kaydı),
o Diğer (İmar Ruhsatı, iskan bilgisi, kapasite raporu, satış yetki belgesi, iş programı, Vekaletname, taahhütnameler, Ticaret Sicil Gazetesi)
Bu Verileri Nereden Alıyoruz?
İşlemiş olduğumuz verileri;
o Kurumumuza iletmiş olduğunuz dokümanlar ve sözlü bildirimleriniz aracılığıyla otomatik olmayan yollarla,
o Çeşitli dilekçe, sözleşme, form, tutanak aracılığı ile otomatik olmayan yollarla,
o Kurum personelimizce gerçekleştirilen inceleme ve araştırmalar ile otomatik olmayan yollarla,
o İlgili kamu kurum ve kuruluşlarından otomatik olmayan ve kısmen otomatik yollarla,
o Elektronik posta, telefon gibi araçlarla kısmen otomatik yollarla,
o İnternet adresimiz, sosyal medya hesaplarımız, Seri Nokta merkezlerimiz ve bu alanlarda yer alan formlar aracılığıyla otomatik yollarla, elde etmekteyiz. İlgili kişilerin, yakınlarına ve/veya üçüncü kişilere ait kişisel verileri paylaşmaları durumunda bu kişileri bilgilendirdiği ve gerekli hallerde açık rızalarını aldığı kabul edilir.
Bu Verileri İşlemekteki Amaçlarımız Neler ve Hangi Hukuki Şarta Dayanıyoruz?
Kanun kapsamında öngörülen veri işleme şartları şunlardır;
o Açık rızanın varlığı (“m.5/1”, “m.6”)
o Kanunlarda açıkça öngörülmesi (“m.5/2-a”),
o Fiili imkânsızlık nedeniyle rızasını açıklayamayacak durumda bulunan veya rızasına hukuki geçerlilik tanınmayan kişinin kendisinin ya da bir başkasının hayatı veya beden bütünlüğünün korunması için zorunlu olması (“m.5/2-b”)
o Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması (“m.5/2-c”),
o Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması (“m.5/2-ç”),
o İlgili kişinin kendisi tarafından alenileştirilmiş olması (“m.5/2-d”),
o Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması (“m.5/2-e”),
o İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması (“m.5/2-f”).
Elde ettiğimiz bu verileri şu amaçlarımızı gerçekleştirmek için sizlerden talep etmekteyiz:
o Kimlik bilgilerinizi,
o Kimliğinizi tespit etmek, evrak kayıt süreçlerini gerçekleştirmek amacıyla (m.5/2-e, m.5/2-f),
o Müdürlüğümüze ait yönetmelikler, faaliyet kapsamımız, ilgili mevzuat kapsamında yer alan onay, belge verme, teminat iadesi, denetim, kontrol, takip, yetkili kurum ve kuruluşlar ile koordinasyon halinde çalışma iş ve işlemlerimizin yürütülmesi, yerine getirilmesi amacıyla (m.5/2-ç, m.5/2-e, m.5/2-f),
o Kurumumuzda yer alan diğer birimler ve yetkili kurumlar ile koordinasyon, ortak süreç yürütülmesi işlemlerinin gerçekleştirilmesi, destek sağlama amacıyla (m.5/2-ç, m.5/2-e),
o Müdürlüğümüz yetki alanı dahilinde gerçekleştirilen başvurularda talep doğrultusunda işlemleri yürütmek, ilgili kişiye talebi ve/veya talep sonucu hakkında bilgi vermek amacıyla (m.5/2-ç, m.5/2-e, m.5/2-f),
o Tedarikçilerimiz ile yaklaşık maliyet belirleme, ön görüşme, ihale ve sözleşme süreçlerinin yürütülmesi amacıyla (m.5/2-c, m.5/2-ç, m.5/2-e, m.5/2-f),
o Yetkili kamu kurum ve kuruluşlara karşı bilgi verme, bildirimde bulunma yükümlülüklerimizi yerine getirmek amacıyla (m.5/2-ç, m.5/2-e, m.5/2-f)
o İletişim bilgilerinizi,
o Kimliğinizi tespit etmek, evrak kayıt süreçlerini gerçekleştirmek amacıyla (m.5/2-e, m.5/2-f),
o Müdürlüğümüze ait yönetmelikler, faaliyet kapsamımız, ilgili mevzuat kapsamında yer alan onay, belge verme, teminat iadesi, denetim, kontrol, takip, yetkili kurum ve kuruluşlar ile koordinasyon halinde çalışma iş ve işlemlerimizin yürütülmesi, yerine getirilmesi amacıyla (m.5/2-ç, m.5/2-e, m.5/2-f),
o Kurumumuzda yer alan diğer birimler ve yetkili kurumlar ile koordinasyon, ortak süreç yürütülmesi işlemlerinin gerçekleştirilmesi, destek sağlama amacıyla (m.5/2-ç, m.5/2-e),
o Müdürlüğümüz yetki alanı dahilinde gerçekleştirilen başvurularda talep doğrultusunda işlemleri yürütmek, ilgili kişiye talebi ve/veya talep sonucu hakkında bilgi vermek amacıyla (m.5/2-ç, m.5/2-e, m.5/2-f),
o Tedarikçilerimiz ile yaklaşık maliyet belirleme, ön görüşme, ihale ve sözleşme süreçlerinin yürütülmesi amacıyla (m.5/2-c, m.5/2-ç, m.5/2-e, m.5/2-f),
o Yetkili kamu kurum ve kuruluşlara karşı bilgi verme, bildirimde bulunma yükümlülüklerimizi yerine getirmek amacıyla (m.5/2-ç, m.5/2-e, m.5/2-f)
o Mesleki deneyim bilgilerinizi,
o Kimliğinizi tespit etmek, evrak kayıt süreçlerini gerçekleştirmek amacıyla (m.5/2-e, m.5/2-f),
o Müdürlüğümüze ait yönetmelikler, faaliyet kapsamımız, ilgili mevzuat kapsamında yer alan çalışma iş ve işlemlerimizin yürütülmesi, yerine getirilmesi amacıyla (m.5/2-ç, m.5/2-e, m.5/2-f),
o Kurumumuzda yer alan diğer birimler ve yetkili kurumlar ile koordinasyon, ortak süreç yürütülmesi işlemlerinin gerçekleştirilmesi, destek sağlama amacıyla (m.5/2-ç, m.5/2-e),
o Müdürlüğümüz yetki alanı dahilinde gerçekleştirilen başvurularda talep doğrultusunda işlemleri yürütmek, ilgili kişiye talebi ve/veya talep sonucu hakkında bilgi vermek amacıyla (m.5/2-ç, m.5/2-e, m.5/2-f),
o Tedarikçilerimiz ile ön görüşme, ihale ve sözleşme süreçlerinin yürütülmesi amacıyla (m.5/2-c, m.5/2-ç, m.5/2-e, m.5/2-f),
o Yetkili kamu kurum ve kuruluşlara karşı bilgi verme, bildirimde bulunma yükümlülüklerimizi yerine getirmek amacıyla (m.5/2-ç, m.5/2-e, m.5/2-f)
o Finansal bilgilerinizi,
o Müdürlüğümüze ait yönetmelikler, faaliyet kapsamımız, ilgili mevzuat kapsamında yer alan teminat iadesi, takip, yetkili kurum ve kuruluşlar ile koordinasyon halinde çalışma iş ve işlemlerimizin yürütülmesi, yerine getirilmesi amacıyla (m.5/2-ç, m.5/2-e, m.5/2-f),
o Kurumumuzda yer alan diğer birimler ve yetkili kurumlar ile koordinasyon, ortak süreç yürütülmesi işlemlerinin gerçekleştirilmesi, destek sağlama amacıyla (m.5/2-ç, m.5/2-e),
o Müdürlüğümüz yetki alanı dahilinde gerçekleştirilen başvurularda talep doğrultusunda işlemleri yürütmek, ilgili kişiye talebi ve/veya talep sonucu hakkında bilgi vermek amacıyla (m.5/2-ç, m.5/2-e, m.5/2-f),
o Tedarikçilerimiz ile ihale ve sözleşme süreçlerinin yürütülmesi amacıyla (m.5/2-c, m.5/2-ç, m.5/2-e, m.5/2-f),
o Yetkili kamu kurum ve kuruluşlara karşı bilgi verme, bildirimde bulunma yükümlülüklerimizi yerine getirmek amacıyla (m.5/2-ç, m.5/2-e, m.5/2-f)
o Hukuki işlem bilgileriniz,
o Kurumumuzda yer alan diğer birimler ve yetkili kurumlar ile koordinasyon, ortak süreç yürütülmesi işlemlerinin gerçekleştirilmesi, destek sağlama amacıyla (m.5/2-ç, m.5/2-e),
o Yetkili kamu kurum ve kuruluşlara karşı bilgi verme yükümlülüklerimizi yerine getirmek amacıyla (m.5/2-ç, m.5/2-e, m.5/2-f)
o Tapu bilgileriniz,
o Evrak kayıt süreçlerini gerçekleştirmek amacıyla (m.5/2-e, m.5/2-f),
o Müdürlüğümüze ait yönetmelikler, faaliyet kapsamımız, ilgili mevzuat kapsamında yer alan onay, belge verme, teminat iadesi, izin verme, takip, yetkili kurum ve kuruluşlar ile koordinasyon halinde çalışma iş ve işlemlerimizin yürütülmesi, yerine getirilmesi amacıyla (m.5/2-ç, m.5/2-e, m.5/2-f),
o Kurumumuzda yer alan diğer birimler ve yetkili kurumlar ile koordinasyon, ortak süreç yürütülmesi işlemlerinin gerçekleştirilmesi, destek sağlama amacıyla (m.5/2-ç, m.5/2-e),
o Müdürlüğümüz yetki alanı dahilinde gerçekleştirilen başvurularda talep doğrultusunda işlemleri yürütmek, ilgili kişiye talebi ve/veya talep sonucu hakkında bilgi vermek amacıyla (m.5/2-ç, m.5/2-e, m.5/2-f),
o Yetkili kamu kurum ve kuruluşlara karşı bilgi verme yükümlülüklerimizi yerine getirmek amacıyla (m.5/2-ç, m.5/2-e, m.5/2-f)
o Ceza mahkumiyeti ve güvenlik tedbiri bilgilerinizi,
o Tedarikçilerimiz ile ihale ve sözleşme süreçlerinin yürütülmesi amacıyla (m.5/2-c, m.5/2-ç, m.5/2-e, m.5/2-f),
o Diğer bilgilerinizi,
o Kimliğinizi tespit etmek, evrak kayıt süreçlerini gerçekleştirmek amacıyla (m.5/2-e, m.5/2-f),
o Müdürlüğümüze ait yönetmelikler, faaliyet kapsamımız, ilgili mevzuat kapsamında yer alan belge verme, teminat iadesi, kontrol, takip, yetkili kurum ve kuruluşlar ile koordinasyon halinde çalışma iş ve işlemlerimizin yürütülmesi, yerine getirilmesi amacıyla (m.5/2-ç, m.5/2-e, m.5/2-f),
o Kurumumuzda yer alan diğer birimler ve yetkili kurumlar ile koordinasyon, ortak süreç yürütülmesi işlemlerinin gerçekleştirilmesi, destek sağlama amacıyla (m.5/2-ç, m.5/2-e),
o Müdürlüğümüz yetki alanı dahilinde gerçekleştirilen başvurularda talep doğrultusunda işlemleri yürütmek, ilgili kişiye talebi ve/veya talep sonucu hakkında bilgi vermek amacıyla (m.5/2-ç, m.5/2-e, m.5/2-f),
o Tedarikçilerimiz ile ihale ve sözleşme süreçlerinin yürütülmesi amacıyla (m.5/2-c, m.5/2-ç, m.5/2-e, m.5/2-f),
o Yetkili kamu kurum ve kuruluşlara karşı bilgi verme, bildirimde bulunma yükümlülüklerimizi yerine getirmek amacıyla (m.5/2-ç, m.5/2-e, m.5/2-f)
işlemekteyiz. Bu verileri işlerken dayandığımız veri işleme şartları parantez içerisinde belirtilmiştir.
Verileri Kimlerle Paylaşıyoruz?
İşlemiş olduğumuz kişisel verileri
o İlgili yasal yükümlülüklerin yerine getirilmesi, bildirim gerçekleştirilmesi amacıyla görevli ve yetkili kamu kurum ve kuruluşlarına,
o Yasal süreçlerin takip edilmesi ve/veya yürütülmesi amacıyla hizmet alınan tedarikçilerimize, yetkili kurum ve kuruluşlara,
o İş süreçlerinin yürütülmesi, takibi, denetimi amaçlarıyla hizmet alınan tedarikçilerimize, yetkili kurum ve kuruluşlara,
o İlgili kişi talebine ilişkin iş süreçlerinin yürütülmesi, işlemlerin gerçekleştirilmesi amacıyla yetkili kurum ve kuruluşlara
aktarabilmekteyiz. Belirtilen üçüncü kişiler dışında kişisel verilerini ilgisiz ve yetkisiz üçüncü kişilerle paylaşmamaktayız.
Kişisel Verilerin Saklanması ve İmha Edilmesi
Kişisel verileriniz işlenmesi amacı doğrultusunda, işleme amacıyla bağlantılı ve ölçülü bir şekilde genel ilkelere uygun olarak işlenmekte ve saklanmaktadır. Kişisel verilerin güvenliği için Kanun kapsamında öngörülen her türlü teknik ve idari tedbir almaktayız. Kişisel verilerinizi işleme amacı ve sebebi, ilgili mevzuatın gerektirdiği süre ve hukuki yükümlülüklerimiz gibi unsurları gözeterek saklamaktayız.
Kanun Kapsamındaki Haklarınız Nelerdir
İlgili kişiler, kurumumuza başvuruda bulunarak;
o Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
o Kişisel veri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
o Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
o Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
o Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
o Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
o İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
o Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme
haklarına sahiptir. Haklarınıza ilişkin taleplerinizi https://www.cekmekoy.bel.tr/sayfa/kvkk-basvuru-formu adresinde yer alan formu kullanarak iletebilirsiniz. Talepleriz en kısa sürede ve nihayetinde en geç otuz (30) gün içerisinde ücretsiz olarak değerlendirilip karara bağlanacaktır. Değerlendirme ve karar verme işleminin ayrıca bir maliyeti gerektirmesi durumunda Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenen tarifedeki ücret esas alınacaktır.
İnternet Sitesi : https://www.cekmekoy.bel.tr/
Telefon Numarası : 0 216 600 06 00
E-Posta Adresi : info@cekmekoy.bel.tr
Adres : Merkez Mahallesi Piri Reis Caddesi No:5 Çekmeköy/İstanbul
Sevgili komşularım
İstanbul’a 1980 yılında memleketim Ardahan’dan geldiğimde ilk ayak bastığım yer Çekmeköy olmuştu. Yeşili, doğası ve havasıyla İstanbul’un en önemli yerlerinden birisine gelmiş olmam benim için yeni hayaller kurmama da vesile oldu.
Çekmeköy, benim yaşamaya başladığım yıllarda beldeydi. 2009 yılında ilçe olan Çekmeköy’e Alemdağ, Taşdelen ve Ömerli beldeleri katıldı. 2009 yılında yaklaşık 155 bin olan nüfusu bugün 300 binleri buldu.
İlçenin gelişmesi için 15 yılda yapılan çalışmalar, yatırımlar önemli. Ancak aynı oranda da ihtiyaçlar artıyor. 38 yıllık belediyecilik tecrübem bu güzel ilçeye doğru ve sürdürülebilir projeler yapmam için büyük bir şans. 21 mahallemizde yaşayan komşularımın nelere ihtiyaçları var, ne istiyorlar bunların tamamını biliyorum.
40 yıl önce geldiğim Çekmeköy’de yeni bir dönemin başlamasına vesile olan tüm komşularıma şükranlarımı sunuyorum. 45 günlük seçim çalışması sürecimde bana kol kanat geren, destek olan ve bu onurlu göreve gelmeme vesile olan herkese çok teşekkür ediyorum.
Çekmeköy’de çocuklarımıza, gençlerimize, yaşlılarımıza, emeklilerimize, esnafımıza, çalışanlarımıza kısaca bu ilçede yaşayan herkese eşit mesafede olacağım. Arkadaşlarımla birlikte daha iyi, daha sürdürülebilir bir Çekmeköy yaratacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın.
Belediyemizde çalışan 1508 personelimizle birlikte omuz omuza, dayanışma içerisinde halkımıza hizmet edeceğiz. Güler yüzlü Çekmeköy için el ele vermeliyiz. Çalışma arkadaşlarımda bu heyecanı gördüm. Yeter ki bir olalım, birlikte olalım.
Çekmeköy; daha fazla yatırım, daha fazla sanat, daha fazla kültürle adından söz ettirecek. Tüm komşularımın yüzlerinden gülümseme eksik olmayacak. Çekmeköy’de yatağa hiçbir çocuğumuz aç girmeyecek. Herkesin “ÇERKEZ BAŞKANI” olacağım. Sözüm söz…
Orhan ÇERKEZ
Çekmeköy Belediye Başkanı
1962 yılında Ardahan'da dünyaya gelen Orhan Çerkez, 1980 yılından bu yana Çekmeköy'de ikamet etmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.
Orhan Çerkez, lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nde tamamlamıştır. Çerkez, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Şehircilik Bölümü'nde de yüksek lisans yapmıştır.
1985 yılında Kadıköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde devlet memuru olarak göreve başlayan ve bu birimde yöneticilikte yapan Çerkez; 2009’da yürürlüğe giren kanunla birlikte, tecrübe ve birikimleriyle halka hizmet için ilçe statüsü kazanan Ataşehir Belediyesi’nde göreve başladı.
Ataşehir Belediyesi'nde 2009 ‘da sırasıyla; İdari İşler Amiri ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü olarak görev yapan Çerkez, 2016 yılından 2023 yılına kadar ise Ataşehir Belediye Başkan Yardımcılığı görevini üstlenerek sosyal demokrat belediyecilik kültürüyle vatandaşlara hizmet etti.
38 yıllık belediyecilik tecrübesiyle kazandığı deneyimlerin yanı sıra; kamu yararını gözeten birçok vakıf, federasyon, sivil toplum kuruluşu ve dernekte aktif görev alan, 31 Mart 2024’te yapılan Mahalli İdareler Seçimlerinde ipi göğüsleyen Orhan Çerkez, bu birikimi şimdi Çekmeköy ve Çekmeköylüler için yapacağı projelerle hayata geçirecek.