İlçe sınırları içerisinde ikamet edip vefat eden vatandaşların cenzelerinin şehir içinde istenilen  yere nakilleri gerçekleştirilmektedir.

Okullarımızda Gıda Hijyeni ve Güvenliği ve Kişisel Hijyen konularında Bilinçlendirme eğitimleri verilip ve konu ile ilgili eğitici broşürler dağıtılıyor.

• Saha ekipleri tarafından toplanan köpek ve kediler Ömerli’de bulunan hayvan rehabilitasyon merkezimize götürülüp kısırlaştırılma ve muayeneleri yapıldıktan sonra  küpeleri takılarak tekrar doğal yaşam alanlarına bırakılıyor.
  • Ekiplerin tespitleri ve vatandaş ihbarı üzerine,ilçedeki yaralı veya ölü hayvanların bulundukları yerden kontrollü bir şekilde kaldırılarak dezenfeksiyon işlemleri yapılıyor.
  • Geçici hayvan bakım evine getirilen, kısırlaştırma ve muayeneleri yapılan hayvanlar,barınakta 10 gün bekletildikten sonra talepte bulunan vatandaşlarımıza 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununun ilgili maddesine göre Sahiplendirme Belgesi düzenlenerek sahiplendirme yapılmaktadır.

• Hasta Nakil Aracı Hizmeti : Müdürlüğümüz bünyesinde bulunan hasta nakil ambulanslarımız ile,ilçemizdeki yatalak ve ihtiyaç sahibi vatandaşların evlerinden alınarak talep ettikleri sağlık kuruluşlarına nakilleri  gerçekleştiriliyor.
  • İlaçlama Hizmetleri: İlçe genelinde talep edilen konut ve işyerlerinde vektörle ve kemirgenle mücadele  amaçlı ilaçlama yapılıyor. Toplumsal sağlığı tehlikeye düşürecek durumlara karşı açık alanlar ve parklarda yapılan ilaçlamalarla gerekli önlemler alınıyor.
  • Gıda Denetim Hizmeti : İlçe genelindeki gıda satış,toplu tüketim ve üretim yerlerinin rutin denetimleri yapılarak işyerlerinin taşıması gereken asgari teknik ve hijyenik şartların uygunluğu kontrolleri yapılıyor. İlçemizdeki okul kantinlerinin ve balıkçıların  hijyenik  koşulları düzenli olarak denetlenip kontrol altında tutuluyor. Semt pazarlarında açıkta satılan gıdaların yasal prosedürlere uygunluğu ve hijyenik koşullarının kontrol ve denetimleri sürüyor.

Lütfen telefonunuzu dik konuma getirin.