Tarih : 29 Mayıs 2020 Cuma

SOSYAL MESAFE KURALINA UYGUN CUMA NAMAZI

74 gün aradan sonra kavuşulan Cuma Namazında binlerce Çekmeköylü, belediyenin namaz için özel olarak hazırladığı açık alanlarda buluştu.

Normalleşme çalışmaları çerçevesinde sosyal mesafe kurallarına uygun olarak Cuma Namazı kılınabileceğinin açıklanmasının ardından Çekmeköy Kaymakamlığı ve Çekmeköy Belediyesi,  vatandaşların sosyal mesafeye uygun, hijyenik alanlarda namaz kılabilmeleri için hazırlıklar yaptı. Bahçeleri büyük camiler, eski ulus pazarı alanı, Alemdağ ve Ömerli halı saha günler sonra kavuşulan Cuma Namazı için özenle hazırlandı. Dezenfekte edilen ve sosyal mesafe kuralına uygun olarak safları işaretlenen alanlarda genelgedeki kurallara uygun olarak namaz kılındı ve dualar edildi.

Yeni normal uyarılarını dikkate alan vatandaşlar, abdestlerini evde alarak, maskeli bir şekilde namaz kılınacak alana geldi. Belediye ekipleri de namazdan önce dezenfektan ve maske dağıttı.

Güncelleme Tarihi : 29 Mayıs 2020 Cuma

Lütfen telefonunuzu dik konuma getirin.