Senin Şehrin, Benim Şehrim, BİZİM ŞEHRİMİZ

YARIŞMANIN KONUSU: Şehirlerin tarihi, kültürel, yaşamsal, doğal zenginlikleri ve insan

AMAÇ:  2010’daki hayat ve şehir ilişkisini fotoğraf karelerinde geleceğe taşımak.

KATILIM: Yarışmaya katılım en az 5 megapikcel çözünürlükte çekilmiş dijital formatta kabul edilecektir. Uygun çözünürlükte çekilen cep telefonu çekimleri de gönderilebilir.

Daha önce başka yarışmalarda ödül almış fotoğraflar ve deklanşör farklılığı içerenler yarışmaya katılamaz. Katılıp ödül alırsa ödülleri geri alınır. Bu durum diğer yarışmacıların değerlendirmelerini etkilemez.

Çekmeköy Belediyesi personeli ve seçici kurul üyeleri yarışmaya katılamaz.

Her yarışmacı en fazla 5 fotoğrafla katılabilir.

FOTOĞRAFLARIN GÖNDERİLMESİ: Fotoğraflar imzalanan katılım formu ile birlikte cd ya da  dvd’de elden, posta/kargo, mail şeklinde teslim edilecektir. Mail ile gönderilen fotoğraflar için ayrıca Çekmeköy Belediyesi’nde katılım formu doldurması ya da kullanım hakkı tanıyan imzalı belge göndermesi gerekmektedir.  Posta/kargo ile gönderilecek cd ve dvd’lerin zarar görmemesi için kalın paketlerle gönderilmesi gerekmektedir.

FOTOĞRAFLARIN KULLANILMASI: Ödül, ve sergileme alan fotoğraflar Çekmeköy belediyesi’nin arşivinde kalacaktır. Çekmeköy Belediyesi jüri tarafından sergilemeye değer görülen en fazla 30 fotoğraf, sahipleri katılım formunda kabul ettiyse, 20 TL bedel karşılığı satın alacaktır. Çekmeköy Belediyesi ödül ve sergileme alan fotoğrafları hazırlayacağı katalog, kitap, ajanda, afiş, poster, albüm, takvim, web sitesi ve dijital gösterilerde fotoğrafçının ismini açık olarak belirterek ayrıca telif ödemeden kullanım hakkına sahip olacaktır. Fotoğrafların kullanım hakkı eser sahibinin adını açıkça belirterek Çekmeköy Belediyesi’ne ve fotoğraf sahibine ait olacaktır. Katılan fotoğraflardan jüri tarafından belirleneler bir Çekmeköy 1. Çek-Gönder Fotoğraf Yarışması albümünde biraraya getirilecektir. Fotoğrafların  Çekmeköy Belediyesi dışında üçüncü şahıslarca, izinsiz kullanımı durumunda, eser sahibi fikir ve sanat eserleri kanunundan doğan haklarını tek başına kullanabilir.

SEÇİCİ KURUL TOPLANTISI VE DEĞERLENDİRME: Seçici Kurul en az 3 üyesinin bir araya gelmesiyle toplanır, yarışma sonrasında bir değerlendirme tutanağı hazırlar. Toplantı tarihinde 3 jüri üyesinin bir araya gelememesi durumunda toplantı bir hafta ileriye ötelenir.

Katılımcılar katılım formunu imzalayarak yarışmaya katılmalıdır, imzasız form ile gönderilen fotoğraflar yarışmaya alınmayacaktır. Katılımcılar imzaladıkları bu formdaki yarışma koşullarını kabul etmiş sayılırlar. Katılımcılar yarışmaya gönderdikleri fotoğrafların tümüyle kendilerine ait olduğunu beyan / taahhüt ve kabul eder. Ödül ve sergileme alan katılımcılardan bu beyan ve kabulleri dışında haraket ettiği anlaşılanlardan elde ettikleri ödül, ünvan ve her türlü kazanımları geri alınır, yerine başka bir fotoğrafın seçilmesi zorunluluğu yoktur. Yarışma iptal edilmez.

DUYURULAR:

Yarışmamız ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ  tarafından düzenlenmektedir. Yarışma sonucu Çekmeköy Belediyesi’nin www.cekmekoy.bel.tr  web sitenden duyurulacaktır

YARIŞMA TAKVİMİ  01 Nisan-11 Haziran

Son Katılım Tarihi: 31 Mayıs 2010

Seçici Kurul Toplantısı: 4 Haziran 2010

Sonuç Bildirimi: 8 Haziran 2010

Ödül töreni tarih ve yer: 11 Haziran 2010/Doğa park

ÖDÜLLER

Birincilik Ödülü: 2000 TL

İkincilik Ödülü: 1.500 TL

Üçüncülük Ödülü: 1.000 TL

Mansiyon:  250

Mansiyon:250TL

Çekmeköy Fotğrafı ile Mansiyon:250 TL

Eserlerin Teslim Adresi

Posta Adresi: ÇEKMEKÖY BELEDİYESİAlemdağ EK Hizmet Binası Saray Caddesi no:8 Çekmeköy/İstanbul

Mail Adresi: fotografyarismasi@cekmekoy.bel.tr

İLETİŞİM:  Nihat Komşu 0216 429 12 35-109

Lütfen telefonunuzu dik konuma getirin.