Çekmeköy Belediyesi Seri Nokta

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ DEV BİR HİZMETE DAHA İMZA ATIYOR

16 Eylül 2022, Cuma

Çekmeköy Belediyesi'nin vizyon projesi Engelsiz Yaşam Merkezi " Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Testi" hizmetini hayata geçirdi. 

Çekmeköy Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Birçok alanda vatandaşlara hizmet veren merkezde artık “Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite” testide yapılabilecek. Özellikle İlkokul-Ortaokul çağında on binlerce çocuğu etkileyen çok yaygın sorunlardan birisi olan dikkat eksikliği; gelişen teknolojiler ve metotlar sayesinde daha erken tespit edilip, gerekli önlemler alınabiliyor.

 

Biyolojik, genetik ve çevresel faktörlerin kombinasyonundan kaynaklanan dikkat eksikliği ile ilgili yapılan araştırmalarda çocukların yaklaşık %7-15’in üstünde dikkat eksikliği olduğu sonucu ortaya çıkıyor. Çekmeköy Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi, araştırmalardan ve doğan ihtiyaçlardan hareketle tüm dünyada kullanılan tamamen objektif online bir test olan Moxo dikkat testini uygulamaya başladı.

 

Peki, dikkat eksikliğinin başlıca belirtileri nelerdir;

  • Genellikle ayrıntılara çok dikkat etmez, hata yapar.
  • Akademik başarısızlık ve eğitim hayatında güçlük çeker.
  • Görevleri tamamlarken veya etkinliklere katılırken dikkati sürdürmekte güçlük çeker.
  • Doğrudan kendisiyle konuşulduğunda genellikle dinlemiyor gibi görünür.
  • Okul çalışmalarını tamamlamada zorluk çeker.
  • Genellikle görevleri ve etkinlikleri düzenlemekte zorluk çeker.
  • Sürekli zihinsel çaba gerektiren görevlerden kaçınır, hoşlanmaz veya bu işlere girişme konusunda isteksizdir.

Dikkat Testi Nasıl Yapılır?

 

Dikkat testi 6-12 yaş ve üzeri çocuklar için bir performans testidir. 15-18 dakika sürer ve farklı durumlarda dikkat ile ilgili bilişsel yetenekleri yaş ve cinsiyet normlarına göre test eder. Matematiksel bir algoritmaya dayanan test, görsel ve işitsel arka plan girişimlerini birleştirerek çocuğun içinde bulunduğu doğal ortamı simüle eder ve net, doğru ve güvenilir sonuçlar verir.

 Test, artan zorluk seviyelerinde gerçekleştirilir ve 4 kriteri inceler:

·         Dikkat

·         Hiperaktivite

·         Dürtüsellik

·         Tepki süresi

 

Dikkat ve Hiperaktivite testlerinin önemi

Dikkat testleri;  gerçek veriler sağlayarak, ihtiyaç duydukları parametreleri gözlemleyebilmelerini sağlayıp erken tanı ve gerekli önlemlerin alınması açısından önem arz etmektedir.  Güvenilirliği ve tutarlılığı olan dikkat testleri vakaların %95’inde doğruluk göstererek, dikkat eksikliği ve çocuklarda dikkat testi açısından gerçek bir dönüm noktası olmuştur.

 

Başvuru ve detaylı bilgi için Çekmeköy Belediyesi Seri noktalar veya 0216 600 0 600 numaralı telefondan konuyla ilgili detaylı bilgi alabilirler.

 

 

 

 

 

 

Genel ile ilgili diğer haberler
#NeGüzelsinÇekmeköy

Mobil Uygulamalarımız

Çekmeköy Belediyesi Android Uygulaması Çekmeköy Belediyesi IOS Uygulaması